Elise Kova: Alku a tündekirállyal

Szerző: Elise Kova
Cím: Alku a tündekirállyal
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 414


Fülszöveg:

Ez ​a letehetetlenül izgalmas romantikus fantasy egy emberlány és a tündekirály házasságáról szól. A tündék csupán két okból jönnek közénk: háborúzni, vagy házasodni. Mindkét esetben a halál motiválja őket.

Háromezer évvel ezelőtt az emberekre vad mágiát használó, nagy hatalmú fajok vadásztak, amíg meg nem született közöttük egy paktum. Az azóta eltelt évszázadok során a tündék mindig Luella falujából vittek el egy fiatal nőt, hogy ő legyen az emberkirálynéjuk. Akit kiválasztanak, arra a falu úgy tekint, mintha megjelölte volna a halál. A 19 éves Luella hálás, hogy megmenekült ettől kislánykorában, és lehetősége nyílt arra, hogy a gyógynövények tanulmányozásának szentelhesse az életét, és a város egyetlen javasasszonyává válhasson.

Egészen addig, amíg váratlanul meg nem jelenik a faluban a tündekirály, aki érte jött. Minden, amit Luella a saját életéről és önmagáról tudott, hazugságnak bizonyul. Miután elviszik egy vad mágiával teli vidékre, Luella kénytelen királynévá válni a hideg, de perzselően jóképű tündekirály oldalán. A legnagyobb fájdalmat egy olyan szenvedély okozza neki, amire nem is számított.

Ez a regény, amit Hadész és Perszephoné, illetve a Szépség és a Szörnyeteg története ihletett, önmagában is teljes értékű olvasmány. Tökéletes választás a romantikus fantasy rajongóinak, akik épp megfelelő mennyiségű fülledtségre vágynak, és a következő lassan izzó, magával ragadó, legendás szerelmet keresik.


„Még a semmirekellő alakoknak is szükségük van gondoskodásra.”

 

Nekem már a cím elég volt ahhoz, hogy ez a könyv levegyen a lábamról. Nagyon vártam már a megjelenését, és amikor megérkezett, nem győztem csodálni. Egyszerűen gyönyörű. A borító, az élfestés, a színek, az illusztrációk. Egy ékköve lesz a polcomnak, abban biztos vagyok. Nagyon köszönöm a Kossuth Kiadónak, hogy elküldték nekem, és elolvashattam.

Gondolataim:

A kiadó élfestett könyvei közül nekem ez lett a kedvenc. Nem győzöm csodálni, annyira gyönyörű. De nemcsak kívül léleksimogató, hanem belül is. A történet egy gondosan felépített világban játszódik, ahol a mágia az úr. Ebben a világban készül a koronázására a Tündekirály. Ahhoz, hogy meglegyen az évszakok egyensúlya, szüksége van az Emberkirálynéra, akit már egy éve hiába keres. Amikor Captonban megjelenik a Tündekirály, hogy rátaláljon a királynéra, szinte mágia nélkül is megfagy a levegő.
Luella a gyógynövények szakértője, a gyógyítás elkötelezett híve. Amikor kiderülnek mágikus képességei, mindent hátra kell hagynia, és el kell foglalnia a trónt Quinnarban, mint a legújabb Emberkirályné. Azonban ő nemcsak a soron következő, hanem az utolsó Emberkirályné is akar lenni. Eltökélt célja folytatni az addig megszokott életét, emiatt alkut köt a Tündekirállyal. Az idő fogy, az ereje gyengül, de döntenie kell.

Nehéz úgy írni erről a történetről, hogy ne legyen benne spoiler.

Mindent megkaptam ettől a könyvtől, amit vártam. Romantikát, mágiát, háttér információkat, aprólékosan felépített világot. Számomra a mágia és a hétköznapi emberek közti egyensúly tökéletes volt. Megismertük mindkét oldat, és szépen lassan a hátteret is. A történet a jelenben játszódik, viszont a kérdésekre a választ, a múltban kell keresni. Ez végigkíséri az egész története, mégsem éreztem túlzónak.

Egy izgalmakkal és rejtélyekkel teli eseménysorozat bontakozik ki a lapokon, amit megfűszereznek a lassan kialakuló érzelmek, és egy minimális erotika is. A szereplők kidolgozottak voltak, és a jellemfejlődésük szépen nyomon követhető. Nehezen találnak magukra, a kötet elején még látszik, hogy milyen közegben, milyen szokások között élt addig Luella és a Tündekirály. A kettejük közötti romantikus kapcsolat lassan bontakozok ki, és természetesen a dráma sem maradhat el. Ami bennem egy kisebb mértékben rossz szájízt hagyott, az ismét a kommunikáció hiánya. Mindkét szereplőnk gondol valami a kapcsolatukról, és ahelyett, hogy beszélnének róla, inkább felhúznak maguk köré egy falat, és bezárkóznak.

Luella karaktere nagyon tetszett, mert nem egy elveszett vidéki lányt alakított, hanem képes volt szembe menni a hagyományokkal, és szembeszállt a Tündekirállyal is. Viszont a királyt is szerettem, mert hiába élt a hagyományok burkában, még úgyis kitűnt a valódi személyisége.

Ez a kötet ígéretes kezdete volt egy izgalmas sorozatnak. Ebben a részben az érzelmeken, és a mágia megismerésén volt a hangsúly leginkább, viszonyt az események alakulása előre vetít egy izgalmas folytatást, amit én már kíváncsian várok. Gyorsan a végére értem ennek a kötetnek, pedig tényleg próbáltam lassan haladni, de nem mindig sikerült. 🙂 A Tündekirály elvarázsolt. 🙂

A romantikus fantasy kedvelőinek szívből ajánlom ezt a könyvet.

Értékelésem: 5/5

Idézetek a könyvből:

„A szerelem szabad akaratból történik.”

 

„Luella, te az élet világítótornya vagy egy olyan világban, ami nagyon közel áll a halál földjéhez.”

 

„Bocsánatot kérni szavakkal könnyű, Eldas. Komolyan gondolni már jóval nehezebb.”

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Alku a tündekirállyal (éldekorált kiadás) (kossuth.hu)