5 könyv, amit nem úszol meg sírás nélkül

Amikor a kezembe veszek egy könyvet, igyekszem úgy választani, hogy az szoros barátságban álljon az aktuális hangulatommal. Ezt veszem figyelembe akkor is, amikor összeállítom a következő havi olvasási listámat. Nálam nem élet-halál kérdése, hogy egy, éppen a napokban megjelent könyvet most azonnal elolvassak. Nem dől össze a világ, ha éppen az adott hónapban nem kerül sorra. 🙂 Szeretek olyan könyveket olvasni ami már „lecsengett”. Értsd: ha a neten bolyongok, akkor 20 bejegyzésből nem ez jön velem szembe, mondjuk 20-szor. 🙂 Ne értsetek félre, szeretem a friss megjelenéseket, el is fogom olvasni mindet ami érdekel, de 1-2 hónapot szinte mindig várok, mert ilyenkor nagyon sokan rávetik magukat az újdonságokra, érkeznek száz számra az értékelések, és ahogy mondani szokták: a sok bába közt elvész a gyerek. 🙂

Úgy kezdtem a bejegyzést, hogy igyekszem olyan könyveket választani, amelyek illenek az aktuális hangulatomhoz. Szeretem az olyan történeteket, ami érzelmeket ad át, amin tudok sírni, és ami a lelkem mélyéig hatol, és apró darabokra tépi a szívem. 🙂 Elismerem, ez így elég betegen hangzik, de tudtommal semmi baj a mentális egészségemmel. 🙂 De vannak olyan pillanatok szerintem mindenki életében, amikor egy érzelmi löketre vágyik, és egy olyan könyvet keres, amitől ezt meg is kapja, és egy fél napig tud sírni utána.

Ebben a bejegyzésben 5 olyan könyvet fogok ajánlani, amelyeket garantáltan nem tudsz úgy letenni, hogy ne váltana ki érzelmeket. Természetesen oldalszámra tudnám sorolni a hasonló történeteket, ha szeretnétek hozok még ilyen bejegyzést. 🙂 Van olyan könyv a listában, amelyet még a blog indulása előtt olvastam, ezért nem fogtok értékelést találni róla, de ha szeretnétek újraolvasom, és hozok értékelést is. Ajánlásokat is szívesen fogadok. 🙂

Ha szívbemarkoló történetre vágysz, ezekt szívből ajánlom. 🙂

R.J.Palacio – Az igazi csoda

covers_468993.jpg

August (Auggie) Pullman arcdeformációval született, így nem járhatott suliba – egészen mostanáig. Épp most kezdi az ötödik osztályt a Beecher Prep Iskolában, és ha valaha csöppentél már be újoncként egy közösségbe, pontosan tudod, milyen nehéz ez. Az a helyzet, hogy Auggie is csak egy hétköznapi gyerek. Csupán az arca nem hétköznapi. Vajon képes lesz meggyőzni az osztálytársait arról, hogy külseje ellenére közéjük tartozik? 
R. J. Palacio egy modern klasszikust írt. Humoros, felemelő és hihetetlenül megható regényt, amire a végszót követően még sokáig emlékezni fogunk – miután egy ültő helyünkben elolvastuk, és lelkesen továbbadtuk.
(Értékelés: https://fairypowderbooks.blog.hu/2018/06/15/raquel_j_palacio_az_igazi_csoda)

 

Ka Hancock – Üvegszilánkon táncolni

covers_356194.jpg

„Lucy, ​minden házasság tánchoz hasonló; időnként bonyolult, máskor csodás, ám az idő túlnyomó részében igencsak eseménytelen. Mickey-vel viszont lesznek idők, amikor üvegszilánkokon táncoltok majd. Fájni fog. Két lehetőséged van: vagy elmenekülsz ez elől a fájdalom elől, vagy szorosan összekapaszkodtok, és együtt táncoltok át a következő biztos helyre.”

Lucy Houstonnak és Mickey Chandlernek nem lett volna szabad egymásba szeretniük, még kevésbé összeházasodniuk. Mindkettejüket hibás génekkel sújtotta ugyanis a sors: a férfi bipoláris személyiségzavarral küzd, a nő családjában a mellrák szedi áldozatait. Ám amikor Lucy huszonegyedik születésnapján útjaik összetalálkoznak, fellángol a szikra, és többé le sem tagadhatják az egymás iránti vonzalmukat.

Eltökélten és megfontoltan küzdenek azért, hogy a kapcsolatuk működhessen, ezért írásba foglalják az ígéreteiket. Mickey szedi a gyógyszereit. Lucy nem hibáztatja azért, ami felett nincs hatalma. A férfi őszinteséget fogad. A nő türelmet. Mint bármely házasságban, nekik is vannak jó, rossz és néha nagyon rossz napjaik. Annak érdekében, hogy megbirkózhassanak az egyedülálló kihívásokkal, szívszaggató döntést hoznak: nem vállalnak gyermeket.

Amikor azonban Lucy megjelenik egy rutin orvosi vizsgálaton, olyan meglepetés éri, ami mindent megváltoztat. Mindent. Egy pillanat alatt értelmüket vesztik a szabályok, és ők ketten kénytelenek újradefiniálni a szerelem valódi lényegét.

 

Tillie Cole – Ezer csók

covers_491608.jpg

Egy csók egy pillanat. 
De ezer csók élethosszig kitart.

Van egy fiú. 
És van egy lány. 
A szerelem egy pillanat alatt szövődik köztük, de egy évtized, míg kibontakozik. 
Ezt a szerelmet nem képes felbontani sem a távolság, sem az idő. 
Ez a szerelem örökké tart. Legalábbis ők így hiszik. 
Amikor a tizenhét éves Rune Kristiansen visszatér szülőhazájából, Norvégiából az álmos georgiai kisvárosba, Blossom Grove-ba, ahol még gyerekkorában összebarátkozott Poppy Litchfielddel, a fiút egyetlen gondolat gyötri: a lány, aki lelki társa, aki megígérte, hogy hűségesen megvárja, amíg ő visszatér, vajon miért szakított vele mégis szó nélkül? 
Rune szíve két éve összetört, amikor Poppy megnémult. Mire Rune megtudja, mi az igazság, rájön, hogy a legnagyobb szívfájdalom csak ezután éri majd…
(Értékelés: https://fairypowderbooks.blog.hu/2018/07/16/tillie_cole_ezer_csok)

 

Kim Holden – Bright Side

covers_397058.jpg

Titkok. Mindenkinek van egy. 
Némelyik nagyobb, mint a másik. 
És amikor a titkokra fény derül… 
Némelyik meggyógyít… 
Míg más elpusztít.

Kate Sedgwick élete minden, csak nem átlagos. Megrázó veszteségeken és tragédiákon ment keresztül, mégis sikerült megőriznie az optimizmusát, és továbbra is mindenben a szépet keresi (elvégre megvan az oka, miért szólítja Bright Side-nak a legjobb barátja, Gus). Kate erős akaratú, vicces, okos és rendkívül tehetséges zenész. Aki soha nem hitt a szerelemben. Ezért, amikor elhagyja San Diegót, hogy egy kisvárosi főiskolán folytassa tanulmányait Minnesotában, egyáltalán nem számít arra, hogy beleszeret Keller Banksbe. Mindkettejükben fellángolnak az érzelmek.

Mindketten harcolnak ellene. 
Mindketten titkolnak valamit. 
És amikor a titkokra fény derül… 
Némelyik meggyógyít… 
Míg más elpusztít.

 

Colleen Hoover – It Ends with Us – Velünk véget ér

covers_460114.jpg

Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret. 
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen. 
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot. 
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített. 
Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni. 
Add át magad a reménynek!
(Értékelés: https://fairypowderbooks.blog.hu/2018/06/11/colleen_hoover_velunk_veget_er)

 

(a bejegyzésben szereplő képek és fülszövegek forrása: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük