Vi Keeland – A beosztott

Amikor az első alkalommal összefutottam Chase-szel, nem tettem rá túl jó benyomást. 
Egy étterem mosdója előtt kuporogtam a folyosón, és épp a barátnőmnek hagytam üzenetet, hogy mielőbb hívjon vissza valami ürüggyel, mert le akartam lépni a pocsékul sikerült randimról. 
Chase hallott minden szót, szajhának nevezett, majd kéretlenül ellátott néhány tanáccsal pasi- és randiügyben. Megmondtam ennek a magas és szívdöglesztően jóképű alaknak, hogy foglalkozzon a saját átkozott ügyeivel, majd visszamentem a dögunalmas partneremhez. 
Később – elhaladván az asztalunk mellett – Chase kajánul vigyorgott, én pedig a pimaszul szexi, kemény fenekét bámultam, miközben odament a lányhoz, akivel együtt vacsorázott. 
Képtelen voltam megállni, hogy néha lopva ne pillantsak rá erre a beképzelt és lekezelő modorú alakra, aki a terem túlsó végében ült a barátnőjével. Természetesen többször rajtakapott, hogy nézem, és mindannyiszor rám kacsintott. 
Amikor ez a szívdöglesztő fazon és a hasonlóképpen szexi barátnője hirtelen ott termett az asztalunknál, megrémültem, hogy ez a jóvágású idegen be akar árulni a pasimnak. 
Ehelyett azonban úgy tett, mintha régóta ismernénk egymást, majd leült az asztalunkhoz a párjával, és mindenféle kiagyalt és rám nézve módfelett kínos történettel szórakoztatta a társaságot a nem létező közös gyermekkorunkról. 
A fickó – aki mellett addig halálra untam magam – furcsa módon izgalomba jött a tolakodó ismeretlen sztorizásától. 
Amikor az este véget ért, elváltunk egymástól, én pedig sokkal többet gondoltam erre a vonzó idegenre, mint azt valaha is be merném vallani. Még annak ellenére sem voltam képes kiűzni a fejemből, hogy tudtam, sosem látom újra. 
Úgy értem, mi az esélye annak, hogy csupa véletlenségből ismét belefutok valakibe egy nyolcmilliós nagyvárosban? 
A véletlen mégis úgy hozta, hogy egy hónap múlva ez a szexi pasi lett az új főnököm…

 

Tegnapelőtt este fejeztem be a könyvet, de szívem szerint ma el is kezdeném megint. 🙂 Az írónőről még csak nem is hallottam ezidáig, de mostanában mindig ez a könyve jön velem szembe. Gondoltam adok egy esélyt neki, ha már mindenki ennyire szereti 🙂 Az első fejezet közepén már tudtam, hogy én is imádni fogom! Ezt a történetet nem lehet nem szeretni!

Romantikus történet, egy kis humorral, szerelemmel, erotikával, fájdalommal, és gyásszal. Minden benne van, aminek benne kell lennie. Képtelenség letenni. Őszinte leszek, amikor eljutottam a „hétköznapi lány találkozik a dúsgazdag szexi cégigazgatóval” akkor eszembe jutott a Szürke ötven árnyalata, és levert a víz, mert ha ez is olyan, akkor biztos hogy földhöz csapom. (Na ja, az árnyalatos csoda nem a kedvencem :D)

Már a könyv eleje is mosolyt csal az arcunkra, Reese és Chase megismerkedése nem hétköznapi. Egy étteremben találkoznak, amikor Reese telefonon kér megmentést a barátnőjétől egy elfuserált randi miatt. Chase a beszélgetést hallva nincs túl jó véleménnyel a lányról, amit meg is jegyez 🙂 Ez még nem is lenne olyan nagy sztori, de Chase-t nem kell félteni, a saját randi partnerével csatlakoznak Reese randijához, kitalálva egy mesét, hogy mégis honnan ismerik egymást. De most komolyan, ki tud ilyen sztorit kitalálni, mint Chase? 🙂

Reese marketingesként dolgozik, a szerelmi élete nem túl fényűző. Chase a saját vállalatának az igazgatója, egyéjszakás kalandjai messze földön híresek 🙂

A sors fintora, hogy Reese éppen Chase vállalatánál kap munkát. A levegő izzik körülöttük, de Chase szerelmi életét még a múltja irányítja, Reese, mint ahogy már korábban is említettem, nem túl szerencsésen választ partnert magának.

A történet jelentős részében Reese szemszögéből követjük az eseményeket a jelenben, azonban olykor-olykor bepillantást nyerhetünk Chase múltjába is. Szépen lassan megértjük a tetteinek a miértjeit is.

Az írónő fantasztikusan göngyölíti fel a szálakat, egy percig sem unatkoztam a könyv olvasása közben. Tény, hogy a vége felé egyszer úgy éreztem, hogy ha belenyúlhatnék a történetbe, úgy megcsapkodnám a vezérigazgató urat, hogy csak pislogna. 🙂

Jókat röhögtem a fiatalok szúrkálódásán, mellette pedig összeszorult a torkom Chase szenvedését olvasva. Fontos szerepet kapnak a történetben a barátok, és a testvéri szeretet is. Tetszett, ahogy Anna, és Sam (Chase testvére és az egyik legjobb barátja) milyen szeretettel gondoskodnak róla, amikor a padlón van, ugyanakkor ha kell, kemény eszközöket is bevetnek, hogy Chase visszatérjen az életbe.

Nagyon ritka, amikor idézeteket írok ki a könyvekből, most mégis kettővel gazdagodtam, amit szeretnék negosztani veletek.

Az egyiket Reese-től származik:

„Milyen csodálatos dolog is a remény! Úgy növekszik benned, akár a vadszőlő, körbefonja a szívedet, és melegséggel önti el.”

Legyünk őszinték, már mind éreztük ezt az életünk során! És még fogjuk is.

A másik szívbemarkoló idézet nélkül a könyv vége nem úgy alakult volna, ahogy alakult. Kellett hozzá Payton is, Chase egykori menyasszonya:

„Ne azon morfondírozz, mi lenne, ha! Inkább azzal törődj, ami van!”

Nem mondom, hogy nem voltak klisék a könyvben, de nekem nem volt zavaró. Remélem hamarosan olvashatjuk az írónő többi könyvét is magyarul 🙂

(borítókép és fülszöveg: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük