Adatvédelem

Az alábbi levelet már vagy 2 hete kaptam, de azzal a lendülettel el is felejtettem.

Szerintetek nekem ezzel kell valamit kezdenem? Vagy a blogon be kell állítanom valamit? (azt hiszem kicsit le vagyok maradva)

Ebben a hónapban frissítettük az adatvédelmi irányelveinket annak érdekében, hogy érthetőbb legyen, milyen adatokat gyűjtünk, illetve miért végzünk adatgyűjtést. Fejlesztéseket végeztünk az Adatvédelmi Áttekintőn, valamint egyéb olyan beállításokon is, amelyeket az Ön adatainak védelme érdekében biztosítunk.
A jelenlegi beállítások, valamint az információfeldolgozás módja nem változik. Pontosítottuk azonban az általunk követett gyakorlat leírását, valamint annak bemutatását, hogy milyen lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére az adatok frissítése, kezelése, exportálása és törlése tekintetében.
Azért vezetjük be ezeket a módosításokat, mivel az Európai Unió területén hamarosan hatályba lép az Általános adatvédelmi rendelet (GDPR). Az adatvédelmi törvények európai országok közötti összehangolása érdekében hozott rendelet pontosítja azokat a szabályokat, amelyek szerint a cégeknek ismertetniük kell az adatfeldolgozási gyakorlatukat. Adatvédelmi irányelveinket az új előírások szerint módosítottuk, egyúttal olyan változtatásokat is bevezettünk, amelyek világszerte minden Google-felhasználó érdekeit szolgálják.
Érthetőbbé tettük adatvédelmi irányelveinket
Simpler structure & clearer language
Egyszerűbb szerkezet és érthetőbb nyelvezet
Javítottuk az irányelvekben történő navigációnak, valamint az irányelvek rendszerezésének a módját is, így mostantól könnyebb megtalálni a keresett információt. Továbbá részletesebbé és érthetőbbé tettük az általunk követett gyakorlat bemutatását.
New descriptive videos & illustrations
Új szemléltető videók és illusztrációk
A pusztán szöveges leírásnál gyakran hasznosabb egy-egy vizuális bemutató, ezért az irányelveket rövid videókkal és illusztrációkkal is kiegészítettük.
Embedded privacy controls
Beágyazott adatvédelmi beállítások
A fontos beállítások egyszerűbben megnyithatók közvetlenül az irányelvekből, így Ön jobb döntéseket hozhat adatai védelmével kapcsolatban.
Az átdolgozott irányelvek itt tekinthetők meg, és 2018. május 25-én lépnek hatályba.
Az adatvédelmi beállítások fejlesztései
Az elmúlt évben frissítettük a Saját tevékenységek oldalt, így hatékonyabbá vált a Google-fiókban tárolt adatokhoz való hozzáférés, illetve az adatok kezelése. Bevezettük az áttervezett Irányítópultot is, amelyen egyszerűen áttekinthetők az Ön által használt termékek, valamint a hozzájuk kapcsolódó adatok.
Ebben a hónapban frissítettük az Adatvédelmi Áttekintő nevű eszközünket, amelyet olyan új illusztrációkkal és példákkal egészítettünk ki, amelyekkel megalapozottabb döntéseket hozhat a legfontosabb biztonsági beállításokkal kapcsolatban. Továbbá – mivel tudjuk, hogy az Ön igényei idővel változhatnak – az új Adatvédelmi Áttekintőben beállíthatja azt is, hogy rendszeresen emlékeztetőket küldjünk az adatvédelmi beállítások áttekintéséről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük