Lana Millan – Raziel

Ismered a viccet, amiben a bukott angyal, a KitKat-mániás démon és egy hősszerelmes bolti eladó a Tudás Könyvének keresésére indul? Nem? Nem csoda, hiszen ez nem vicc. Raziel a Tudás Könyvének őrzője, a legfelsőbb misztériumok és titkok angyala. Vagyis csak volt. Valami történt. Lélegzik és ver a szíve, miközben Nevada tűzforró sziklái között kinyitja a szemét. Emberré vált. Lehetne még ennél is rosszabb a helyzete? Lehet, és lesz is. Amikor eltűnik a Tudás Könyve üzletet ajánlanak neki: ha segít megtalálni, visszakaphatja a szárnyát. Segítőként egy pimasz démont varrnak a nyakába, hogy aztán együtt vágjanak neki Amerika vadregényes tájainak. Kalandos útjuk során Raziel felfedezi magában az elszánt harcost, a féltő barátot, és az esendő embert. Lana Millan második regénye egy izgalmas mese, ami akár igaz is lehetne.

 

Mint ahogy azt már korábban kifejtettem, tündérekről, és angyalokról szóló könyvek jöhetnek minden mennyiségben, szóval már nagyon vártam, hogy a Razielt végre elkezdjem. Amint a kezeim közé kaparintottam, 2 éjszaka alatt ki is végeztem 🙂 Imádtam az első mondattól az utolsóig annak ellenére is, hogy szöges ellentéte az eddigi angyalos történeteknek, amiket olvastam. A fülszöveget el sem olvastam előtte, csak rávetettem magam a könyve 😀

Raziel a Tudás angyala, akit egy vita miatt megfosztottak a szárnyaitól, és a Földre száműzik, hogy halandóként éljen egy elhunyt nő testében. Egy szikla alján tér magához, egy halandó lány, Kendra siet a segítségére, aki nemcsak megmenti az életét, hanem be is fogadja magához, segít neki munkát keresni. Kicsit döcögősen indul az emberi élete, de Kendra segítségével sikerül belerázódnia.

Aztán egyik nap a munkából hazaérkezik Kendra, de nincs egyedül. Danny, az unokabátyja csatlakozik hozzá. Legalábbis ő azt hiszi, hogy az unokabátyja látogatta meg. Raziel nagyon gyorsan rájön, hogy valami nem stimmel, és nem is tévedett. Danny teste ugyanis Beladert rejti, aki történetesen démon, és egy küldetése van. Igen ám, de nem egyedül. Raziellel együtt meg kell találniuk a Tudás könyvét.

Egy halandó női testbe száműzött angyal, és egy halandó férfi testbe költözött démon. Hát mit mondjak, ilyen páros eszembe sem jutott volna 🙂 Természetesen az egész történetet végigkíséri a kettejük cívódása, vitája, azonban fel-felvillan az a bizonyos szikra 🙂

A Tudás könyvének keresése természetesen nem megy olyan könnyen és gyorsan, mint ahogy azt tervezték. Volt itt minden, összetűzés a rendőrökkel, életmentés a hegyekben, menekülés Raziel (pontosabban a lánynak, akinek a testében él) múltja elől, kórházban, illetve börtönben ébredés. Unatkozni nem fogunk egy percig sem, az biztos. A humorról természetesen Raziel és Belader végig gondoskodik.

Természetesen nem maradunk rejtély nélkül. Ott van pl. Raziel emlékezetkiesése az elmúlt 200 évről, vagy ki és miért vitte el a Tudás könyvét, kinek a testét kapta meg Raziel, és még sorolhatnám.

Belader abszolút kedvenc lett, viszont Raziel tipikus női hisztije héha kicsit sok volt. Kendrát nagyon bírtam, tökös csaj, akivel nem bánt kegyesen az élet, de mindig talpra állt, soha nem adta fel. Uriel, hát ő Uriel 😀 Volt, hogy röhögtem rajta, volt, hogy agyon csaptam volna.

Viszont van egy kérdésem. Mégis mi a fene volt ennek a könyvnek a vége?? Mikor jön a folytatás? Lesz egyáltalán? Én nem is tudtam, hogy ez sorozat, viszont nagyon remélem (mit remélem, ajánlom 😀 ) hogy legyen folytatása 😀

 

(fülszöveg és borító: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük