Anne L. Green: Eltitkolt múlt

 

Szerző: Anne L. Green
Cím: Eltitkolt múlt
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 408

Fülszöveg:

Megszelídülhet ​egy vérbeli szívtipró?

„Alexander Cross vagyok, egy veszedelmes és vakmerő csábító, a határtalan gyönyörök legfőbb rajongója. Az erotikus hódításaimat hobbinak tekintem, a kapcsolataimból kizárok minden lehetséges érzelmi kötődést, életem elsődleges célja újabb és újabb nő meghódítása. Szándékaimat sosem titkoltam, éppen ezért nem is értem, mit esznek rajtam olyan nagyon a nők? Tényleg ennyit jelentene a külső? Az előkelőség? A gazdagság? A szép szavak? A szemtelenség valóban lefegyverző lenne? Vagy talán csak a rossz, a bűn, a gonoszság izgalma csalogatja őket?”

De mi történik, ha egy ilyen férfi beleun az addigi egyhangú, felszínes és érzelemmentes életébe és önmaga elszámoltatása közepette véletlenül elüti azt a nőt, aki életében először másképp tekint rá?
Amikor Alex belenéz szépséges áldozata kék szemeibe, minden megváltozik, függővé válik. Megtapasztalja, milyen szeretni, gondoskodni és szeretve lenni. Idővel ráébred azonban, hogy Lexie nem az a nő, akinek hitte, múltja tele van szenvedéssel, titkokkal és fájdalmas rejtélyekkel, ám addigra már késő: elnyeli őt a mély, őszinte érzelem, amit a lány iránt táplál.

Vajon a múlt sötét titkai engedik a fiatal szerelmeseket új életet kezdeni?

„Kockázat nélkül nincs boldogság.” 

Ez volt az első könyvem az írónőtől, és nem is értem, miért halogattam eddig, pedig itt várakozott a polcon. Könyvelem Csaba rettegŐsz kihívásának 4.pontjához választottam, ahol egy olyan krimi/thriller/horror kötetet kellett olvasni, ami egy sorozat része. Így esett, hogy megismerkedtem Anne L. Green munkásságával. Sőt, nemcsak megismerkedtem, hanem rabja is lettem.

Gondolataim a történetről:

A www.moly.hu-n a könyv adatlapja tartalmazza a krimi, és a maffia címkét, amin bevallom számomra meglepő volt, mert én azt hittem, hogy a szerző könnyed, romantikus történeteket ír. Ahogy elkezdtem olvasni a könyvet, akkor sem értettem, hogy mit keres itt a krimi címke. Na a könyv végére értelmet nyert.

Alex nagy kanállal habzsolja az életet. Van pénze, jól is néz ki, a nők a lábai előtt hevernek. Ő pedig ki is használ minden kínálkozó lehetőséget. Egy nap azonban az autója szélvédőjén köt ki a végzete, Lexie személyében. Az igéző kék szempár azonban képes megszelídíteni a lázadó lelkeket is, és egy nap Alex azt veszi észre, hogy a gondolatai újra és újra visszatérnek a titokzatos lányhoz. Amikor kiderül Lexie féltve őrzött titka, akkor a lány menekülni akar. A múltja elől, és az érzései elől is. De ekkor már késő.

Szerettem olvasni ezt a könyvet. Nagyon tetszett a szerző stílusa, mert könnyed volt, emiatt gyorsan lehetett vele haladni. Mindig tartogatott valamilyen meglepetést. A történet fő mozgatórugója a két főszereplő egymás iránt érzett szerelme, kötődése, és egymásra találása. Testileg és lelkileg is. Nagyon intenzív volt az ő szerelmük, és a kapcsolatuk is. Heves viták, még hevesebb kibékülések. Viszont nekem nagyon gyorsnak tűnt a megismerkedésük után zajló események sorozata.

De pont emiatt szinte el is felejtettem, hogy egy krimit olvasok, és amikor szépen lassan bekúszott az oldalak közé, akkor nagyot szólt. Le sem tudtam tenni, faltam a sorokat, fogytak az oldalak. Nagyon tetszett ez a megoldás, amit a szerző alkalmazott. 

Ami nagy kedvencem lett a történetben, az a barátság fontossága. Mindenkinek szüksége lenne egy ilyen barátra, mint amilyen Matt és Alex volt egymásnak. 

A karaktereket megkedveltem, viszont Lexie-vel voltak néha ellenérzéseim. Én elhiszem, hogy milyen pokoli lehet, amin keresztül ment, de könyörgöm, egy felnőtt nő tudjon már eltölteni néhány napot a pasija nélkül úgy, hogy nem sírja ki utána a lelkét! 

Összességében nagyon szerettem olvasni, bár inkább volt erotikus, mint krimi, szóval erre számítson aki most ismerkedne ezzel a történettel.

Értékelésem: 4,5/5

Idézetek a könyvből:

 

„A gyermek az élet nagy adománya.”

 

„Ha nem lennének céljaid, akkor te sem léteznél, mert az motivál, az irányít.”

 

„A legkegyetlenebb hazugságot gyakran a hallgatás fejezi ki.”

 A könyvet itt szerezheted be:

Eltitkolt múlt | Álomgyár (alomgyar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük