Cassandra Clare: A herceg

 

covers_212517.jpg

Szerző: Cassandra Clare
Cím: A herceg
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015
Műfaj: fantasy
Oldalak száma: 490

A Viktória korabeli London mágiával átszőtt alvilágában Tessa Gray végre biztonságban érezheti magát az árnyvadászok körében. Ez a biztonság azonban múlandónak bizonyul: a Klávé szakadár tagjai terveket szőnek Charlotte leváltására az Intézet éléről. Ha Charlotte elveszti a pozícióját, Tessa az utcára kerül, és könnyű zsákmánya lesz a titokzatos Magiszternek, aki saját sötét céljai érdekében akarja felhasználni Tessa képességeit.

 

„Akárhová mész, veled tartok; ahol meghalsz, ott halok meg én is, s ott lesz a sírom. Az Angyal úgy bánjon velem, mint veled, nem különbül. Ne választhasson el minket más, csak a halál.”

Már az első részt is nagyon szerettem olvasni, és ez a könyv sem okozott csalódást. 🙂 Imádtam minden sorát, a romantikus lelkemet simogatták azok az érzelmek, vallomások, amelyek megelevenedtek a kötet lapjain.

A történet röviden:

Az árnyvadászok továbbra is keresik a Magisztert, és továbbra is szeretnék kideríteni Tessa származását, és hogy miért szeretné annyira „magának tudni” a lányt. Az új szereplőknek köszönhetően egyre több titokra derül fény, és az árnyvadászoknak is be kell látniuk, hogy nem mindenki az, akinek mondja magát. De ha ez nem lenne elég, Charlotte-nak továbbra is meg kell küzdenie azért, hogy az Intézet élén maradjon.

Gondolataim:

Még mindig imádom az Árnyvadász univerzumot! 🙂 Ebben a kötetben nagyobb hangsúly volt fektetve az érzelmekre, mint az előzőben, és kevesebb a tényleges harcokra. De úgy gondolom, hogy ez kellett ahhoz, hogy jobban megismerjük a szereplőinket, és kellően felkeltse az érdeklődésünket a sorozat 3. része iránt.

Jam továbbra is a kedvencem, Will is egyre közelebb kerül hozzám, viszont ebben a részben Tessa-t nem szerettem. Nagyon nem néztem jó szemmel, amit a fiúkkal csinált. Egyik nap egyiket szereti, másik nap a másikat, harmadik nap mindkettőt. Biztos megvan az oka ennek, amire idővel én is rá fogok jönni. Nyilván szeretné megtudni, hogy pontosan ki is ő valójában, honnan származik, mi az ő feladata, de nekem most nagyon úgy tűnt, hogy néha nem foglalkozik a tettei következményeivel.

Új szereplőkkel is bővült az Intézet. Ebben nem lenne semmi különös, viszont legbelül úgy érzem, hogy nekik több szerepet szánt a szerző, mint amit jelenleg csinálnak. Leginkább a szakácsnőre, Bridget-re vagyok nagyon kíváncsi.

Voltak meglepő fordulatok a történetben, amire abszolút nem számítottam. Emiatt is volt nagyon izgalmas, és olvasmányos ez a könyv. Szépen lassan „elhullottak” a Magiszter csatlósai, de ő maga még fel sem tűnt ebben a részben. A nagy durranás nyilván a harmadik kötetben várható, ezért is gondolom úgy, hogy ez a könyv tökéletes átvezető volt a nyitó és a záró rész között. Kellően felkeltette az olvasó érdeklődését ahhoz, hogy azonnal olvasni akarja A hercegnőt. 🙂

Én már alíg várom, hogy elkezdjem.

Borító:

Nekem még a régi, 2015-ös kiadás van meg, így erről szeretnék nyilatkozni. A színvilága tetszik, de ami a leginkább, az az, hogy Jam van rajta. 🙂 Bár én nem így képzeltem el. 😀 De akkor is.. imádom!! 🙂

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük