2019-es összefoglaló

 goodbye-2019icreative-text-happy-new-year-written-sparkling-sparklers-isolated_1205-6006.jpg

 

Így február elején gondoltam hozok nektek egy rövidke összefoglalót az elmúlt évről. (Csak egy kicsit vagyok lemaradva 😀 ) Nagyon sok minden történt 2019-ben, aki követte a blogot, az nagyjából képben is van. 🙂 Új munka (szóval most már 2 is van 🙂 ), költözés, rengeteg kiadás, és a lelki megterhelést nem is említem. De most kijelenthetem, hogy túl vagyunk rajta, minden tökéletes, és boldogok vagyunk az új életünkben. 🙂

A fentiek miatt nem is olvastam annyit, mint amennyit szerettem volna, mert időm és kedvem sem volt, viszont így is szép számmal fordult meg könyv a kezemben. 

Összesen 51 db könyvet olvastam el, és az előző évben jutottam el odáig, hogy ha nem tud lekötni egy könyv, akkor minden lelkiismeret furdalás nélkül félreteszem. Eddig ilyen nem fordult elő, de rájöttem, hogy kár az időmet pazarolni egy olyan könyvre, ami nem ad semmilyen pluszt, nem fogok rá emlékezni, és egyáltalán nem köt le. 

2019-ben 2 ilyen könyv is volt, mégpedig Joe Abercrombie, Az Első Törvény világa 2. és 3. része. Elkezdtem, de 100 oldal után sem tudtam volna megmondani, hogy pontosan miről is szólt addig, így félretettem, és azóta sem bánom, mert sok olyan könyvet olvastam utána, amelyek sokkal jobban tetszettek.

Megismerkedtem új írók könyveivel, és különösen örültem annak, hogy magyar szerzők is voltak közte. Tavaly eldöntöttem, hogy mivel sajnos elhanyagoltam a hazai szerzők könyveit, így igyekszem tudatosan úgy kiválasztani az olvasmányaimat, hogy minél több magyar író könyveit vegyem a kezembe.

Ha az olvasmányélményeimet nézzük, akadtak nagy csalódások, de voltak kiemelkedő művek is. Ezt most nem részletezem, mert nagyon hosszú lenne a bejegyzés, de ha szeretnétek, hozok külön egy bejegyzést a legjobb és a legrosszabb olvasmányélményeimről.

Az idei évben szeretném összeszedettebben megválogatni az olvasmányaimat, szeretnék visszatérni a havi TBR listákhoz, és szeretném bővíteni a saját kis könyvtáramat. Most már van lehetőségem, és helyem is. 🙂

Ha van kedvetek, meséljétek el, hogy mit olvastatok tavaly, vagy úgy egyáltalán, milyen volt az elmúlt évetek, és mit vártok 2020-tól. 🙂

 

(kép forrása: google)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük