C.J.Ellisson – Élvezd a vaníliát

 covers_260032.jpg

 

Fedezd ​fel a benned rejlő rossz kislányt, és engedd szabadjára…

 

Heather Pierce unja, hogy szakmai és magánéletében is a háttérbe szorul. Egyetlen éjszakára kétségbeesetten szeretne más bőrébe bújni, ezért részt vesz egy villámrandin. Talán itt, névtelenségbe burkolózva, új emberré válhat, amíg másként nem dönt. Amikor egy férfi, akinél esélye sem lehetne, az asztalához ül, Heather összeszedi minden bátorságát, és átveszi az irányítást, titokban attól félve, hogy elrejteni kívánt valódi énje elutasításra talál.

 

Tony Carmine, beszerzési igazgató és nemzetközi hírű nőcsábász, élete legfontosabb üzletét készül megkötni. Azonban egy villámrandin megismerkedik Heatherrel…és felfedezi, hogy talán éppen alárendelt szerepre van szüksége. Heather buja érzékisége megszállja minden gondolatát, égető vágy ébred benne, hogy magáénak mondhassa a legizgalmasabb szeretőt, akivel valaha találkozott. Egészen addig, amíg egy nap be nem sétál a konferenciaterembe, és meg nem látja Heathert az asztal túloldalán.

 

Hú, hát ez egy rövid, és velős könyv volt. 🙂 Nem sokat bíztak a képzeletre, ennek ellenére én mégis szerettem ezt a kötetet. Ahogy a borító is mutatja, ez egy korhatáros könyv, szóval mindenki csak saját felelősségre olvassa. Ja, és lehetőleg ne nyilvános helyen. 😀

A történet egyszerű, olvasmányos, ezért gyorsan lehet haladni vele. Pont erre volt szükségem, hogy ne kelljen túl sokat gondolkodni rajta, csak ússzak az árral. 🙂 Bár voltak fenntartásaim, mert akarva akaratlan A szürke ötven árnyalatához hasonlítottam, és ott nem rajongtam a férfi főszereplő lekezelő dominanciájáért, de miután meggyőztem magam, hogy mégis adjak egy esélyt ennek a történetnek, hát belekezdtem. Itt a női főszereplő „hordja a nadrágot”, és kíváncsi voltam hogy veszi az akadályokat.

A főszereplőnk Heather, akit asszisztensként dolgozik egy csőd szélén álló cégnél. Egyik nap a barátnője elrángatja egy villámrandira, ahol azt reméli, hogy kibújhat a bőréből, és az eddig eltitkolt énjét helyezheti előtérbe. Mikor leül az asztalához Tony, a legdögösebb pasi, akit életében látott, úgy gondolja, itt a lehetőség, hogy gyakorolja, hogyan lehet valaki más. Vesztenivalója nincs, hisz névtelenségbe burkolózik, és úgysem látja többet a pasit. Akiről történetesen kiderül, hogy nagy nőcsábász hírében áll.

A történet váltott szemszögből meséli el a két főszereplőnk érzéseit, így beleláthattunk mindkét fél fejébe. Ez nekem kifejezetten tetszett. Tony, aki nemcsak a cégénél, hanem a magánéletében is irányító szerepet tölt be, most az alávetett szerepében találja magát. Az első pillanattól kezdve élvezi a helyzetet, és Heather irányító énjét. A villámrandi után a fejébe vette, hogy felkeresi a lányt, de ez nem bizonyul olyan egyszerű dolognak, mígnem egy véletlen folytán találkoznak Tony munkahelyénél lévő kávézóban. Heather teljesen levette a lábáról, nemcsak az irányítani akarásával, hanem a titokzatosságával is. Nem is csoda, hogy Tony lepődik meg a legjobban, amikor egy tárgyalóteremben szembe találja magát a vágyainak „tárgyával”.

A főszereplőket megkedveltem, bár  Heather belső monológja a történet végén nekem egy kicsit sok volt. Annyira magabiztosan játszotta az irányító szerepet a kötete elején, és ezt hiányoltam a végén. Olyan érzésem volt, mintha egyik pillanatról a másikra oda lett volna a magabiztossága, és elengedett volna mindent, amiért addig dolgozott.

Carlát egyáltalán nem sikerült megkedvelnem, nem tudtam hova tenni. Nyilván van oka, hogy ő mit és miért mond vagy tesz, de ez nem nagyon volt kifejtve, és emiatt hiányérzetem is volt, bár igaz, nem ő volt a főszereplő. Úgy tudom van egy olyan része a sorozatnak (mert nyilván ez is egy olyan sorozat amiből nem jelet meg minden rész magyarul), amiben ő a főszereplő, ezért hogy tiszta legyen a kép, azt még jó lett volna elolvasni.

Összegezve, nem bántam meg, hogy elolvastam a könyvet, kellemesen csalódtam benne. Csak egy kicsit rövidke volt.

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük