Kasie West – Szívességből szerelem

 covers_432391.jpg

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Giával az iskolai bál kezdete előtt fél órával szakít a pasija, ezért kétségbeesésében vakmerő lépésre szánja el magát. Arra kér egy vadidegen srácot, játssza el egy estére, hogy járnak. A terv egyszerű: két óra, pár kegyes hazugság a barátnőknek. A baj csak az, hogy Gia nem tudja kiverni a fejéből a helyes ismeretlent. Aztán az élet úgy hozza, hogy viszonozhatja a szívességet … Tényleg egyre fontosabbak lesznek egymásnak, vagy kamu az egész? Alapulhat-e bármi is hazugságon? Mit gondolnak majd a barátnői, ha kiderül az igazság? Tényleg ennyire számít, hogy ki mit gondol?

Kasie West szellemes és csodálatosan romantikus regényének főhőse egy hirtelen ötlet miatt óriási galibába keveredik, és az élete fenekestül felfordul. Vajon sikerül újra megtalálnia a szerelmet, és azzal együtt önmagát is?

 

Bajban vagyok, ugyanis már napok óta próbálom megfogalmazni ezt az értékelést úgy, hogy ne legyen nagyon csöpögős, és nagyon szirupos. 🙂 De szerintem nem fog menni. 😀 Szóval előre is bocsi!

Mióta elolvastam a szerelembe zárva című könyvét az írónőnek, azóta vadászom a következőt. 🙂 Sikerült elkezdenem, és munkába menet-jövet 2 nap alatt el is olvastam. Mondtam már mennyire imádok vonatozni? 🙂 

Kezdhetném úgy, hogy ajánlom minden romantikát szerető tininek, de ez már ott megbukott, hogy én is odáig voltam érte, pedig fogalmazzunk úgy, hogy nem mostanában voltam tini. 😀

Humoros, romantikus, könnyed, és nagyon olvastatja magát a történet. A szövegezése egyszerű, mégis olyan érzelmeket tudott kiváltani belőlem, amit hónapok óta egy könyv sem. Pedig ez nem egy dráma, hanem egy sima egyszerű ifjúsági regény. De akkor is imádtam. 🙂 Jaj de nagyon 🙂

A történet főszereplője Gia, akivel a végzős bálja előtt a parkolóban szakít a barátja, ezért hogy ne kelljen egyedül bemennie, gondolta gyorsan keres egy álbarátot, hogy el tudja hitetni a barátnőivel, hogy a srácot nemcsak kitalálta, valóban létezik.

A parkolóba éppen ekkor hajt be Hayden, aki a húgát hozza el erre a bizonyos bálra. Gia le is csap a nagy lehetőségre, és addig könyörög Haydennek, amíg bele nem megy, hogy eljátssza a lány álbarátját. De mint tudjuk egy hazugság újabb hazugságot szül, és Gia ettől a pillanattól kezdve saját maga alatt vágja a fát. Ahogy az lenni szokott, egy idő után már megkérdőjelezik a szavai valódiságát.

A bál után Gia szeretné megtalálni a megmentőjét, azonban ez nem bizonyul könnyű feladatnak. Még úgy sem, hogy Hayden húgának Rebnek, és Giának van közös órája. Azonban Reb sem könnyíti meg a lány dolgát, ugyanis nem nézi jó szemmel, hogy kihasználták a bátyját. De egy szülinapi buli, és újabb álbarát-álbarátnő páros, és máris megenyhült. 

Ahogy telnek a hetek, Gia rájön, hogy kezd érezni valamit Hayden iránt. A kérdés, hogy ennyi hazugság után ezt Hayden elhiszi-e? 

Itt most sorolhatnám, hogy kit kedveltem meg a történetben úgy igazán, de csak Hayden neve áll ezen a listán. Na jó, a húga stílusát is bírtam. Gia barátnőiről, szüleiről, és a bátyjáról semmi jót nem tudok elmondani. Egy barát a bajban is barát, és ha szükséged van rá, ott áll melletted. Egy szülőnek bármi van, a gyereke mellett kell álljon, meghallgatni, tanáccsal látni el, segítenie, és nem elbújni egy konfliktus elől.

Egy testvér pedig a támaszod, és nem csinál belőled közröhej tárgyát az egyetemen. 

Igen, ez lenne egy normális világban. De Gia sem a családra, sem a barátaira nem tud támaszkodni, ezért én inkább sajnáltam őt. Nem értettem egyet minden döntésével, ezért nem is tudtam maradéktalanul megkedvelni a könyv elején, viszont ahogy haladunk előre a történetben, úgy követhetjük a jellemfejlődését. 

Imádtam a könyvet, imádtam a történetet. Helyenként szinte már hétköznapi volt. Gondolj bele, te tizenévesen nem csináltál hülyeséget, amire egyáltalán nem vagy büszke? Na ugye. 🙂
Gia sem lehet büszke minden döntésére, viszont tanult a hibájából, és tudott változtatni, tudott változni.

Szerettem a szerelmi szálat, Haydenért odáig voltam, és annyira szurkoltam a happy end-ért! 🙂

Biztos vagyok benne, hogy ez nem egyszer olvasós könyv volt! 🙂

Olvassátok el, megéri! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük