Viszlát március, Hello április

Ahogy visszatekintek márciusra, csak pislogok, hogy mennyi minden történt 31 nap alatt. 🙂 Na nem mintha bánnám, úgy szép az élet, ha zajlik! 🙂 Viszont ahogy nézem a kis listámat az elolvasott könyvekről, magam is meglepődök, mert nem is emlékeztem, hogy ezeket a könyveket mind márciusban olvastam el. Mikor volt nekem ennyi időm? 😀

Kölcsönkaptam 2 sorozatot, ezért félre is tettem az eredeti terveimet, és azokkal kezdtem az olvasást. (Nem szeretek sokáig „ülni” a kölcsön kapott könyveken, ezért ha valaki megtisztel a bizalmával, és rám bízza egyik féltett kincsét (vagy jelen esetben többet), akkor igyekszem azt az elsők között olvasni.) Így esett a választásom márciusban Az Első Törvény trilógiára. Ha megnézitek az oldalszámokat, akor látjátok, hogy elég méretes könyvekről van szó, ezért magam is meglepődtem, hogy már a befejező rész közepénél járok, pedig alíg 3 hete kezdtem el olvasni.

Az első 2 rész értékelése elérhető a blogon, a harmadik részt jelenleg olvasom, de bízom benne, hogy hamarosan arról is hozhatok egy kis szösszenetet nektek.

Mindezek mellett a kezembe került Gill Paul könyve, A titkos feleség címmel, amit bátran ajánlok mindenkinek, én nagyon megszerettem a történetet.

Volt még egy nagyon rövidke olvasmányom, ez pedig nem más, mint Cassandra Clare – Robin Wasserman Árnyvadász Akadémiájának 5. része, Az imádott gonosz. Ez meglepő lehet, mert egyáltalán nem szerepelt a terveim között, viszont mostanában ha csak rövid időre kelek útra (pl.amikor boltba, vagy henteshez megyek – természetesen oda is könyvet viszek, mert mi van ha várnom kell a buszra? 🙂 ), és nem akarok egy 7-800 oldalas könyvet cipelni, akkor mindig az Árnyvadász Akadémiához nyúlok. Ezek rövid kis történetek, van, hogy mire hazaérek el is olvasom. 🙂

Áprilisra sem tervezek be sok könyvet, mert most munkából is sok lesz, el is utazunk, és egyéb kötelezettségeim is lesznek, ezért nem merek nagyon sokat bevállalni.

Ami biztos, hogy be fogom fejezni Az Első Törvény trilógiát, és szeretném elkezdeni Joe Abercrombie,  Az Első Törvény világa sorozatát. Ebből most csak az első részt írom fel a kis listámra, ami nem más, mint a Hidegen tálalva, és majd meglátjuk hogy sikerül-e tovább olvasnom. 🙂

Joe Abercrombie – A királyok végső érve:

covers_174204.jpg

 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kilencujjú ​Logenre talán az utolsó párbaj vár, de az nem lesz semmi. Odafent északon dúlnak a harcok, Északföld királya keményen küzd, és csak egyetlen ember állíthatja meg. Legrégebbi barátja és legrégebbi ellensége. Itt az idő, hogy a Véres Kilences hazatérjen. 
Glokta elöljáró, akinek a kelleténél több gazdája, ám a kelleténél kevesebb ideje van, egy teljesen másféle harcot vív. A titokzatos csaták közepette senki nem érezheti magát biztonságban, és senki nem bízhat a másikban. Mivel a kardforgatás már rég nem az erőssége, egyáltalán nem bánja, hogy a zsarolás, a fenyegetés és a kínzás sosem mennek ki a divatból. 
Jezal dan Luthar eldöntötte magában, hogy a győzelem kivívása túlontúl fájdalmas folyamat, ezért hátat fordított a katonáskodásnak, hogy a szeretett nővel élhesse egyszerű életét. Csakhogy a szerelem is fájdalmas tud lenni a dicsőségnek pedig megvan az a rút szokása, hogy akkor éri utol az embert, amikor az a legkevésbé számít rá. 
Miközben az Unió királya a halálos ágyán fekszik, a parasztok lázonganak, a nemesek pedig egymással hadakoznak a koronájáért, mégsem gondolja senki, hogy az ország szívére a háború árnyéka vetülhet. Csak az Első Mágusnak vannak tervei a világ megmentésére, ezek azonban kockázatokkal járnak. És a legrettenetesebb kockázat mind közül az Első Törvény megszegése.

 

Joe Abercrombie – Hidegen tálalva:

covers_267830.jpg

 

Tavasz van Styriában. Márpedig ez háborút jelent.

A háború tán maga a pokol, de Monza Murcatto, a talinsi kígyó, Orso nagyherceg leghírhedtebb zsoldosa számára kiváló alkalmat kínál a pénzkeresetre. Győzelmei népszerűvé tették – munkaadója szerint egy árnyalattal népszerűbbé is a kelleténél. Murcatto jutalmul egy szakadék mélyén végzi hát összetört csontokkal, bosszúra éhesen. Bármi is az ára, hét embernek meg kell halnia.

Tavasz van Styriában. Márpedig ez bosszút jelent.

Van még egy könyv, amit szeretnék elolvasni, ez pedig nem más, mint egy Vörös Pöttyös történet, Séverine Vidal – Manu Causse – Bicebóca szívek című könyve. Bár szeretem az elkezdett sorozatokat egyben befejezni, de azért, hogy az érdeklődésem folyamatosan fenntartsam az adott sorozat iránt, be szoktam iktatni egy teljesen más történetet.

Séverine Vidal – Manu Causse – Bicebóca szívek:

covers_491687.jpg

 

„– ​Várj csak, tulajdonképpen mit mondtál Flachard-nak?

Lehajolok, hogy felvegyem a táskámat meg a többi holmimat. Kicsit megbillenek, de sikerül nagyjából függőleges helyzetben maradnom. Rátámaszkodom Monique-ra. Monique a botom.

– Azt mondtam neki, hogy ezer okból lehet szeretni vagy tisztelni a fogyatékosokat, de csak azért semmiképpen sem, mert fogyatékosok. Lehetünk például viccesek, helyes srácok, konyhaművészek, jó fejek. De lehetünk síkhülyék is. Síkhülyék, mint bárki más. Se jobban, se kevésbé. Szóval megfelelő okból tiszteljen bennünket, igazgató úr. Na, hát ezt mondtam Flachard-nak. Úgy nagy vonalakban.”

Vlad új srác a suliban. Ha ül, csak gyönyörű szemét látja az ember, a szemébe lógó huncut tincsét, elbűvölő mosolyát.

De ha feláll és elindul, a térdei összekoccannak, a mozgása rendezetlen, egyensúlya ingatag: születésétől fogva mozgássérült. A jópofa, érzékeny és szókimondó fiú gyorsan barátokra tesz szert, akik szívvel-lélekkel mellé állnak, hogy megvalósíthassa álmát.

Lou, a szép szőke Lou is ott van közöttük, csakhogy vele kapcsolatban Vlad többre vágyik, mint egyszerű barátságra…

Egy friss hangú, szívmelengető történet szerelemről, barátságról, másságról, elfogadásról, amely bebizonyítja, hogy még ha két lábbal is (alig) áll az ember a földön, attól még elérheti a csillagokat.

 

Megosztottam veletek korábban a márciusban beszerzett könyveimet, viszont amíg vissza nem adtam Joe Abercrombie könyveit, addig azokat nem fogom elkezdeni.

 

(képek és fülszöveg forrása: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük