Sziasztok!
Addig addig kísérletezgettem, amíg megtaláltam a megfelelő süteményt Karácsonyra. Le is teszteltem, napokkal az ünnepek előtt is elkészíthető, mert minél több időt hagyunk neki, annál finomabb. 🙂
Ez a süti félúton van a csokiba mártott keksz és a linzer között. 🙂
Az eredeti recept:
https://receptneked.hu/edes-sutemenyek/csokoladeba-martott-keksz/
Ebből én a tészta receptet használtam fel:
- 35 dkg tönkölybúza liszt
- 13 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 citrom héja reszelve
- 6 g sütőpor
- 1 tojássárgája
- 5 dkg tejföl
A tepsibe tettem, megkentem a tojásfehérjével, és mindegyik forma tetejére szórtam egy kis barnacukrot.
Amikor kisültek a sütik, lekvárral összeragasztottam, és olvasztott csokival díszítettem. 🙂 Amikor meguntam a csokival molyolni, a maradékot megszórtam porcukorral. 🙂 Tányérra téve nagyon jól mutat egymás mellett.
Ha nem szeretnél Karácsony napján a konyhában sütögetni, akkor nyugodtan megcsinálhatod hétvégén is, sőt, a gyerekek is bevonhatók a díszítésbe. Karácsonyra „összeérnek” az ízek, és garantáltan isteni finom! Nálunk már nincs egy darab sem.
Vasárnap meg is sütök 2 adagot belőle, és elosztom a családban. 🙂
A sütemény mellé találtam egy tökéletes könyvet, ami pontosan beleillik ebbe az időszakba. De erről majd egy másik bejegyzésben mesélek részletesebben. 🙂
A kép saját, de még mindig nem vagyok profi ételfotós. 😀