Elle Kennedy – The Goal – A cél

covers_510483.jpg

A ​lány mindig eléri a célját…

A végzős Sabrina James már látja maga előtt az egész jövőjét: lediplomázik a Briaren, brillíroz a Harvard jogi karán, aztán szerez egy jól fizető állást valami menő cégnél. Szeretne kilépni nyomorúságos múltja árnyékából, ezért sem ideje, sem energiája nincs egy jóképű hokisra, aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. John Tuckerrel csupán egyetlen tüzes – ám meglepően gyengédre sikerült – éjszakát tervez, de néha egy éjszaka is elég, hogy az ember élete fenekestül felforduljon.

De a játék egyre bonyolódik.

Tucker hisz a csapatjátékban, meggyőződése, hogy az legalább olyan fontos, mint az egyéni teljesítmény. A jégen nem keresi a reflektorfényt, de amikor huszonkét évesen apa lesz, nem hajlandó a háttérben maradni. Már csak azért sem, mert a leendő anya gyönyörű, okos és hihetetlenül izgalmas. A gond csak az, hogy Sabrina James nem adja könnyen a szívét, és a lobbanékony, barna szépség túl makacs, hogy segítséget fogadjon el. Ha Tucker meg akarja szerezni álmai nőjét, meg kell győznie, hogy bizonyos célokat csak együtt érhetnek el.

Vágytál már a folytatásra?

Íme eljött. Élvezd ki minden pillanatát!

 

 !!! A bejegyzés SPOILERT tartalmazhat !!!

 

Nagyon vártam már ezt a könyvet, viszont fájó szívvel kezdtem bele, mert ezzel véget ért a sorozat, és búcsút kellett inteni a srácoknak. Mindegyikük a szívemhez nőtt, és imádtam a történetüket. Velük sírtam, és velük nevettem.  

Elle Kennedy nagyot alkotott, és remélem hamarosan meglep minket egy újabb szuper történettel! 

Ez a történet szöges ellentéte volt az eddigieknek. A szereplők ugyan azok, a történet első fele párhuzamosan játszódik a harmadik könyvvel, tehát időben sincs nagy kiugrás, mégis mintha hírtelen mindenki 10 évet öregedett volna. Pontosabban leginkább Tucker-re gondolok. Mintha nem 22, hanem 32 éves lenne. Ezzel kicsit nehéz volt azonosulnom (pedig éppen ma töltöm a 32-t..), mert eddig a sport, az egyetem, a bulizás, a csajozás, és a töménytelen mennyiségű alkohol volt a fő mozgatórugó a srácok életében, viszont Tucker a harmadik részt zárta egy nagy bejelentéssel, mely szerint apa lesz. Itt majd’ lefordultam az ágyról, és amint tudtam neki is álltam ennek a résznek, hogy megtudjam mi is történt valójában. (A biológiai folyamattal tisztában vagyok, nem pont erre gondoltam. 😀  ) 

Az egyik kérdésem az volt, hogy mégis hogy kötött ki Tucker, a legjobb haverja (Dean) “ősi ellenségének” , nevezetesen Sabrinának az ágyában. Erre már nagyon gyorsan választ kapok, ez első néhány oldalon el is dől a fiatalok sorsa. 

Nem fog nagy meglepetés érni, amikor kiderül, hogy Sabrina babát vár. Tucker hozzáállása példaértékű, viszont Sabrina minden oldalon egyre mélyebbre süllyed a szememben. A könyv végén már kijelentettem, hogy ez a nő nem érdemel egy ilyen kincset, mint amilyen Tucker.  

Tény, hogy Sabrina végigjárta azt az utat, amiben nagyon-nagyon sokan belebuktak volna. Egyetemet végez terhesen, két állása van a suli mellett, a nagyanyja csak a vérét szívja, a nevelőapja meg élősködik rajtuk, és vedeli a sört egész nap, az anyja már rég elhagyta. Ezek miatt nagyon gyorsan fel kellett nőnie, szó szerint éjjel nappal azért hajt, hogy bekerüljön a Harward jogi karára. Értem én, hogy nem szokott hozzá, hogy valaki törődik vele, valaki szereti, de Tuckert már szívből sajnáltam, mert már minden létező formában bizonyította, hogy odáig van a gyermeke anyjáért, mégsem kap viszonzást. 

Tényleg megemelem a kalapom Sabrina előtt, mert egy újszülöttel a karján helytállni a jogi karon nem kis teljesítmény, viszont néha megráztam volna, hogy a szemeit melyik bolygón hagyta? Akkor kezdtem megenyhülni az irányába, amikor helyretette Tucker anyját, aki hozta a tipikus anyós sztereotípiát. Mondjuk amikor foggal-körömmel küzdött, hogy a fia hazaköltözzön, és az apja örökségéből beszálljon az ingatlan bizniszbe, akkor csak pislogni tudtam, hogy egy anya hogy nem látja, hogy a gyereke himlőt kap ha csak az ingatlanozásra gondol? Egy 22 éves felnőtt ember azért szerintem már nagyjából látja, hogy milyen irányba terelgesse az életét. Sajnáltam, hogy ezt Tucker nem hozta az anyja tudomására, viszont megértem azt is, hogy miért hallgatott. 

Az üzlete viszont annyira illik hozzá, már amikor egy fél mondat erejéig megjelenik a könyvben, én már tudtam, ez lesz Tucker útja. 🙂

A korábbi történetekhez hasonlóan ez a könyv is bővelkedik az erotikus jelenetekben, bár némileg szerintem visszafogottabb, mint Dean történetében, de azért itt is megszaladt az írónő tolla 😀 viszont, hogy miket tud ez a Tucker gyerek 😉 ki se nézné az ember a konyhatündérből. 🙂

Mint már említettem, igaz, hogy a szereplők ugyan azok, de ennek a történetnek mélyebb üzenete van, sokkal komolyabb témát dolgoz fel. Nekem nagyon tetszet, ahogy az első sokk után a gyerek témát kezelték. Tucker és a picúr közös jelenetein majd elolvadtam, viszont a szülőszobás részen hangosan nevettem. Tudom, hogy nem szép dolog már “kínján” nevetni, de ahogy fel lett vázolva mi is történik éppen, az fantasztikus. 😀

Ahogy írom ezt a bejegyzést, még engem is meglep, hogy mennyire tud kötődni az ember a könyvek karaktereihez? Velük tölti a szabadidejét, izgul azon, hogy a szereplők jó döntést hozzanak, dühöng amikor marhaságot csinálnak, szinte velük együtt lép át a bulik világából a felnőttek, és a komoly döntések világába. És amikor jön egy költözés, vagy egy tragédia, akkor velük együtt szakad meg a szíve, és érzi a hiányukat, pontosan, mintha a saját kis közösségében történnének az események. Tudja persze, hogy mindenki éli a saját életét a párjával, a napi találkozások heti kávézássá csökkennek, majd szétszóródnak a nagyvilágban, és egyre ritkábban jön újra össze a banda. Ez az élet rendje, de én személy szerint nem tudok nem azonosulni a szereplőkkel.  

Már most nagyon hiányoznak, még akkor is, hogy tudom, jön a Spin-off, és valószínűleg hallunk még róluk.  

Ha eddig nem tetted, mindenképp olvasd el a srácok történetét! Hidd el, egy pillanat alatt levesznek a lábadról, és szűnni nem akaró kényszert érzel, hogy beíratkozz egy egyetemre. 😉

(borítókép és fülszöveg: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük