Sherry Gammon – Port Fare 2 – Hihetetlen

Már ​három éve, hogy a Dreser fivérek megpróbálták uralmuk alá hajtani Port Fare-t. Az ügy még mindig érzékenyen érinti a város lakóit. A híresztelések szerint a kegyetlen testvérpár apja, Harry Dreser is meghalt egy rosszul elsült kábítószerüzlet során. De persze a pletykák nem mindig igazak. A Dreser fivérek féltestvére, Delilah Lopez Dreser a városba érkezik, hogy bevégezze, amit a bátyjai elkezdtek. A lány gondosan eltervezi a bosszú lépéseit, és megpróbál közel férkőzni ahhoz a két nyomozóhoz, Seth Prescotthoz és Booker Gattóhoz, akik állítólag a fivéreivel végeztek. A legegyszerűbb megoldásnak az tűnik, ha Lilah behálózza Cole Coltert, a két rendőr barátját, aki orvosként dolgozik a helyi kórházban.
De ahogy telik az idő, Lilah nemcsak arra döbben rá, hogy apja hazudott neki, de kötődni kezd ehhez a társasághoz, és végzetesen beleszeret Cole-ba. Ám a helyzet kezd egyre tarthatatlanabbá válni. Lilah választás elé kerül. Ha véghez viszi a családi bosszút, olyan emberek életére kell törnie, akik – talán életében először – szeretettel veszik körül. Ha viszont szembeszáll apjával, nem csak saját életét sodorja veszélybe, hanem mindazokét is, akiket éppen meg akar menteni.

 

Mondtam már, hogy mennyire szeretem ezt a trilógiát? Képtelenség letenni a könyvet. Izgalmas, szívbemarkoló, feszültséggel teli, és humoros.

Az első rész Seth és Maggie történetét meséli el, viszont már ott is találkozunk Seth két legjobb barátjával, a szintén zsaru Bookerrel, valamint a dokival, Cole-lal. Nekem szent meggyőződésem volt, hogy ez a könyv Booker történetét meséli el, ezért is lepett meg, amikor Cole kapta a főszerepet.

Az első részben csak annyit tudunk meg róla, hogy a sürgősségin dolgozik, visszafogott, kétbalkéz és kétballáb doktor úr, ezért Booker állandó céltáblája. Ha nem magában tesz kárt, akkor valamelyik barátjában. Ezen egyébként különösen jót mulattam, mert egy az egyben ilyen vagyok én is. 🙂 (Most éppen egy seb díszíti a bal könyökömet, ami egy fotózás eredménye, egy vörös folt a jobb karomon–a megszáradt edényeket pakoltam el, és még mindig van egy rejtélyes vágás a jobb lábamon, ami fogalmam sincs hogy került oda 😀 ) Szóval én teljes mértékben együtt érzek Cole-lal.

A szürke hétköznapokat Lilah forgatja fel, aki közel sem olyan ártatlan lakberendező, mint amilyennek első látásra tűnik. Az első részből ismerősen csenghet a Dreser név. Igen, Lilah a híres Herry Dreser drogterjesztő pici lánya, aki a szabadságáért cserébe üzletet köt az apjával. Feladata, hogy közel kerüljön a fivérei gyilkosához, ezáltal ezüst tálcán nyújtva őket apucinak.

Csak azzal a ténnyel nem számolt, hogy nem Bookerhez és Sethhez fog közel kerülni, hanem Cole-hoz, akinek semmi köze a drogdílerekhez. Lilah-t Booker béreli fel (akinek kezdetben fogalma sincs a lány igazi kilétéről), hogy tegye rendbe Cole irodáját a kórházban. Cole és Lilah így kerülnek egyre közelebb egymáshoz.

A történet legnagyobb részben Lilah szemszögéből játszódik, viszont nagy ritkán belelátunk Cole fejébe is. Nagyon gyorsan rájövünk, hogy ők ketten egymás tökéletes ellentétei. Lilah a vad, bevállalós, flörtölős szereplő, Cole viszont a visszafogott, csendes, szétszórt. Mégis tökéletesen passzolnak egymáshoz.

Viszont nem titok, hogy Lilah kém, amiről rajta kívül senki nem tud. Egy dologgal azonban nem számolt, amikor egyezséget kötött az apjával. Mégpedig, hogy apukának nem állt érdekében igazat állítani a csapatról. Napról napra ismeri meg Lilah Cole-t és a barátait, és napról napra egyre világosabb lesz számára, hogy Maggie, Seth, Booker és Cole nem olyan elvetemült, mint ahogy azt ő hallotta. Nem számít rá, hogy megkedveli a bandát, arra meg végképp nem, hogy beleszeret az egyikükbe. 

De mint mindenki, aki hazudik, ő is lebukott, és innen indul az igazi kálváriája. Menjen, vagy maradjon? Az apját árulja el, vagy a szerelmét? 

Lilah lelkében dúló háború végigkíséri az egész könyvet, nem tudja az olvasó nem átérezni azt a kínt, amin keresztül kell menni minden nap. Igaz, hogy kémként jött a városba, de ahogy olvastam a történetét, képtelen voltam negatív szereplőként gondolni rá. Szinte már szurkoltam neki, és Cole-nak, hogy legyen happy end a történetük.

Nagyon szerettem Cole karakterét is, mert annyira más, mint akikkel eddig találkoztam. Félénk, nagyon könnyen zavarba jön. Családot szeretne, egy boldog, nyugodt otthont, és ezt nem is titkolja, vizszont nem is veri nagy dobra. Egyszerűen ez ő, ez árad belőle. Az élet minden területén kétbalkezes, állandón tele van sebtapaszokkal, viszont a kórházban nincs nála összeszedettebb, nyugodtabb, és profibb orvos. 

Ő az az ember, akire azt mondják, hogy ő jó ember. Nincs egy negatív gondolata, és árad belőle a kedvesség mindenki felé. Szinte már úgy érzi az ember, hogy szeretne elé állni, és megkérni, hogy legyen a legjobb barátja. 🙂

Nagyon szerettem a Shakespeare idézeteket, és a játékukat. Ez olyan kis apróság, mégis nagyon sokat adott kettejükhöz.

De még mindig nem tud hátradőlni az olvasó, mert folyamatosan benne van a feszültség, hogy „jaj Lilah le fog bukni, és összetöri Cole szívét”. Szinte már várja, hogy ne történjen meg, ezt a részt hagyjuk ki, és irány a boldog befejezés. De akkor lehet hogy ez a könyv nem lenne olyan jó, mint amilyen lett.

Bookernek ebben a könyvben is elég sok szerepe van, nyilvánvaló, hogy róla fog szólni a befejező része a sorozatnak. Engem már megöl a kíváncsiság, úgyhogy el is kezdem, amint kikerül ez a poszt a blogra. 🙂 Viszont mint ahogy lenni szokott, holnap ismét munka van, szóval ma sem szabad hajnalig a könyvet bújni. 🙂

Összegezve, ismét köszönetet kell mondanom a Maxim Kiadónak ezért a sorozatért. Nincs rá szó, hogy mennyire tökéletes lett, és a kiadónak hála, bárki megismerkedhet ezzel a történettel 🙂

(borítókép és fülszöveg: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük