Ker Dukey- K.Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Szép kis babácskáit Benny nagyon szereti, 
Mindaddig, míg azok szót fogadnak neki. 
Hajukat fésüli, őket szép ruhába bújtatja, 
Hogy tökéletességük semmi ne sújthassa. 
Ha eljön az éj, velük játszadozni szeret, 
Egyikük félénk, de a másik harcol és fenyeget. 
Mikor aztán kedvence futásnak ered, 
Hiába ígér a másik baba szépeket, 
Benny szíve megtört, szeméből könny csorog, 
hasztalan küzd, hisz nem férfias dolog. 
Kedvence az övé, vissza kell kapnia 
vagy a másiknak meg kell lakolnia.

 

Ezt a könyvet az általam gyártott könyves kihívás miatt olvastam el (a teljes kihívást a blogon megtaláljátok). A lista utolsó pontja egy olyan könyv, aminek legalább 2 szerzője van. Úgy tűnt jól kitoltam magammal, mert hetekig kerestem egy ilyen könyvet 🙂 Végül ez a könyv szembe jött velem a www.moly.hu-n, , és mivel 2 szerzője ven, és 18+ könyvet már rég olvastam, úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt.

Már vagy 2-3 napja azon gondolkodom, hogy mit is írhatnék erről a történetről úgy, hogy az én értékelésem se legyen 18+ az őszinte véleménytől, és ne legyek letiltva egyik oldalról sem 🙂

Olvastam már megrázó könyveket, amire szívem szerint vagy háromszor rányomtam volna azt a bizonyos korhatáros karikát, biztos ami biztos alapon. Olvastam már olyan könyveket, aminek a főszereplőjét válogatott középkori kínzásoknak vetettem volna alá, olvastam már olyat, amitől sokkot kaptam, de ilyennel, mint ez a könyv, még nem találkoztam.

Olvasás közben azon gondolkodtam, hogy aki egy ilyen történetet kitalál, az vajon mentálisan rendben van-e?
A történet lényege, hogy van egy pszichopata állat, Benny (Benjamin), aki elrabol 2 kislányt (testvéreket), és évekig cellában tarja őket, kínozza, éhezteti, megerőszakolja, babának öltözteti őket. Ők lesznek annak a rohadéknak a babácskái.

4 évvel később Jadenek, az idősebbik testvérnek sikerül elszöknie, de hiába mond el mindent amire emlékszik, nem tudnak a huga, és az elrablója nyomára bukkanni. Felnőttként nyomozó lett, az életét arra tette fel, hogy megtalálja a testvérét, és egy életre eltüntesse a Föld színéről Bennyt. Aki azért évekkel később is tartogat meglepetéseket.

Most komolyan, szerintetek normális, aki ilyet kitalál? Nagyot ütött, nemcsak a borzalmak miatt, hanem a tény miatt, hogy ez gyakorlatilag bármikor megtörténhet. A hírek tele vannak hasonló pszichopatákkal, akik gyerekeket kínoznak. Utáltam Bennyt, gyűlöltem amit képvisel.

A fülszövegtől nem lettem okosabb, a kritikák alapján mindenki odáig és vissza van ettől a könyvtől, tehát egy esélyt megérdemelt. És mint korábban említettem, nem hagyok félbe könyvet. Viszont nagyon durva függővége van a történetnek, és mint kiderült lesz még vagy 4 része. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy 4 részen keresztül  még mit tudnak kitalálni? Azt már sejtem, hogy miről fog szólni a következő rész, na de a többi?

Sok mindent nem értettem Jade viselkedésével kapcsolatban. Azt hinné az ember, hogy egy rendőrnek tanulnia kell pszichológiát, és felkészítik arra, hogy elrablás, több éves kínzás esetén mire kell számítani az áldozat viselkedésével kapcsolatban.

Egy jó tanács a bejegyzés végére! Csak akkor olvasd el ezt a könyvet, ha nem zavar a függővég, és ha el tudod viselni azt a sok borzalmat, amin két gyereknek át kellett mennie.

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük