Paige Toon – Egy darab a szívemből

A munkájában sikeres Bridget igazán mozgalmas életet él: utazási beszámolók írójaként számtalan helyen megfordult, és bejárta a világot, azt a férfit azonban, akit teljes szívéből szerethetne, még nem találta meg. Úgy érzi, erre csak akkor van esélye, ha a szíve apró darabkáit, amelyeket élete során elosztogatott, vissza tudja szerezni egykori szerelmeitől. Kalandjait egy blogon dokumentálja, amelyből idővel könyvet szeretne írni, ám amikor szembesül a kiadók érdektelenségével, elvállal egy munkát, amely új útra tereli az egész vállalkozását.

Amikor Nicole Dupré váratlanul meghal, egy bestsellert és egy félkész folytatást hagy maga után – ennek a befejezésével bízzák meg Bridgetet. A lány hálás a lehetőségért, mert abban reménykedik, hogy így hasznos kapcsolatokra tehet szert a könyvkiadás világában, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a nyarat Cornwallban kell töltenie, és Nicole gyászoló férjének, Charlie-nak az otthonában kell berendeznie az irodáját…

 

Ennél a könyvnél sem az értékeléseket nem néztem, sem a csillagozásokat, de még a fülszöveget sem olvastam el 🙂 Elég volt egy pillantás a borítóra, majd a címére, és már el is lett döntve, ezt a könyvet nekem találták ki 🙂

Egy gyönyörű romantikus történet, mégis annyira más, mint amiket eddig olvastam. Nem tudtam letenni, annyira magával ragadott.

Bridget az élete nagy részét utazással tölti, ami nem is meglepő, ugyani utazási beszámolókat ír. Nem mellesleg az anyja is egy hajón dolgozik. Bejárta a fél világot, sokszor esett szerelembe, ezért úgy döntött, hogy az eddigi szerelmeitől visszaszerzi a szíve egy darabkáját, hogy ha megismeri az igazit, akkor őt a teljes szívével tudja majd szeretni. Elhatározza, hogy személyesen fogja megkeresni a szíve darabkáinak bírtoklóit, és erről az utazásáról blogot, majd később könyvet ír.

Azonban kap egy visszautasíthatatlan lehetőséget, ami némiképp háttérbe szorítja ezeket a terveit. Nicole, aki szintén író, tragikus hírtelenséggel elhunyt, és felkérik Bridget-et, hogy legyen Nicole szellemírója, fejezze be a könyvét. Ehhez Cornwallba kell költöznie 8 hétre, hogy a könyvhöz anyagot tudjon gyűjteni, és át tudja nézni Nicole jegyzeteit a könyvének folytatásával kapcsolatban.

Ekkor ismeri meg Nicole férjét, Charliet, és a kislányát Aprilt. Charlie, a felesége halála óta csak lézeng a házukban, ellátja Aprilt, alkalmi munkákat vállal, hogy el tudja tartani magukat. De nem jár társaságba, és nem fogad el szinte semmilyen segítséget a kislánya nevelésével kapcsolatban.

Bridget-tel is távolságtartó, és a legkevésbé sem barátságos. A munka miatt Bridget kénytelen napi 8 órában Charlie házában tölteni a napot, és így egyre jobban megismeri nemcsak Charlie-t, April-t, de Nicolet is. Egy idő után már tudnak beszélgetni, és együtt nevetni, ami egyáltalán nem tetszik sem Nicole testvérének, sem az anyjának. Az ott tartózkodása alatt Bridget egyre közelebb kerül Aprilhez, Charlie-hoz, a szomszédokhoz, de még Charlie testvéréhez, és a szüleihez is.

Azt ne felejtsük el, hogy ugye Bridget írja Nicole könyvének folytatását, ezért komoly kutatómunkát kell végeznie azokon a helyszíneken, ahol a könyv játszódik. Többek között Thaiföldön is. Erre a kalandra elkíséri Charlie és April is.

Általában nem szeretem, ha a könyvekben túlzásba viszik a tájleírást, de ebben a történetben éppen megfelelő mennyiségben szerepelt, és imádtam. Kedvem támadt utazgatni 🙂

Hangulatosak voltak a pizza esték, a naplementék, a tengerparti séták! Paige Toon egyszerűen fantasztikusat alkotott! Az olvasó átérzi nemcsak Bridget bizonytalanságát, szerelmét, hanem Charlie gyászát és fájdalmát is. Összeszorul az ember torka, amikor Nicoleról mesél, és amikor napról napra látjuk, hogy próbál a gyászában egy özvegy apa teljes egész maradni, mert van egy kis élet, akiről gondoskodnia kell.

Gyönyörű történet!

(fülszöveg és borítókép: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük