Anne Eliot – Toplistás szerelem

Hunter tudja, hogy az a balhé a kocsival hülyeség volt. De hát egy popsztártól mindenki azt várja, hogy őrültségeket csináljon, nem? Emiatt még nem kéne az anyjának meg az ügynökének száműznie őt a nagynénjéhez egy isten háta mögötti kisvárosba. Na és kit kérnek meg, hogy segítsen neki álruhában elvegyülni a helyi gimiben? Valami flúgos kiscsajt, aki fiúk közelében teljesen lebénul, és/vagy véletlenül kiüti őket. Remek… 
De fura módon a világhírű énekestől a már-már kórosan félénk Vere valamiért mégsem jön zavarba, sőt Hunter mellett be nem áll a szája, imád vele lógni, és folyton pasiszerző tippekért nyaggatja. Vagyis a tinilányok millióinak bálványa pillanatok alatt a barát zónában találja magát. Na ehhez azért neki is lesz egy-két szava!

 

Annyira dicsérték ezt a könyvet, hogy már alíg vártam, hogy elkezdjem. Őszinte leszek, nem estem hasra tőle. Pedig szeretem a LOL könyveket. De ezzel valahogy nem alakítottunk ki szoros barátságot. A közepe nekem néha túl zsúfolt, helyenként unalmas volt, a végét meg hiányosnak éreztem. Mintha már az írónő is unta volna tovább írni, ezért gyorsan lezárja valamivel, és mehet a kiadónak.

Nem meglepő, hogy az egyik főszereplő egy problémás sztárcsemete, Hunter, aki természetesen ultradögös, szőke haj, kék szem, izmost karok, kockahas, és hasonló értékeknek a tulajdonosa. (Nem véletlenül használtam az ‘érték’ szót 😉 )

Hunter egy zenekarban énekel, próbálja az anyja figyelmét felhívni magára, de van egy pont, ahol besokall. Összetöri az autóját, és ezért az anyja „kényszerszabadságra” ítéli. Elküldi egy vidéki kisvárosba a nagynénjéhez, és elsődleges célja, hogy sztártalanítsa lázadó csemetéjét. Új ruha, új név, új személyiség. Így lesz Hunter-ből Dustin. De ehhez természetesen a legnagyobb diszkréció szükséges. Egy ekkora átalakítás nem megy egyik percről a másikra, egyedül pedig lehetetlen küldetés, ezért Vere és a családja segít ebben. Így születik újjá a dögös Hunter, a legkevésbé sem dögös Dustinná.

Ez az út viszont egyáltalán nem zökkenőmentes. Vannak viták, és természetesen a szorongás, hogy mi van akkor, ha valaki mégis felismeri, hogy kit rejt Dustin személye.

Egy idő után viszont minden megy a maga útján, Dustin suliba jár, ahol természetesen – mint minden fura diákot – szekálják is.

A történetből nem maradhat ki a romantikus szál sem. Vere fülig szerelmes a bátyja legjobb haverjába, Dustin pedig Vere iránt kezd el érdeklődni. Szóval adott egy szerelmi háromszög, amin szinte már meg sem lepődök a tini könyveknél 😀

Vere, és a legjobb barátnője személyiségét imádtam 🙂 Jenna cserfes, pörög, mint a búgócsiga, Vere pedig tőle ellentétesebb személyiség nem is lehetne. A bátyján kívül nem tud pasival beszélni, mert szinte pánikrohamot kap. Viszont pozitív személyiség, igyekszik mindennek a jó oldalát látni.

Tetszett Vere és a bátyja, Charlie kapcsolata, ahogy kiállnak egymás mellett, tudnak komolyak lenni, viszont oltják is egymást. De a könyv végére csalódtam Charlie-ban.

Lehet már mondtam korábban, hogy a LOL könyveknek nem pont én vagyok a célközönsége a magam 31 évével, viszont ettől függetlenül szeretek ifjusági könyveket olvasni. De ez nekem most túl tiniknek szóló volt 🙂 Viszont a középiskolás lányok tuti imádni fogják. Nyárra tökéletes olvasmány 🙂

Még én sem tudom melyik lesz a következő LOL könyvem, de kíváncsian várom én is melyik lesz a kiválasztott 🙂

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük