J. L. Perry – Rohadék

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​világhírű bestseller. Egy szívfájdítóan gyönyörű love sztori.

A nevem Carter Reynolds. Rohadéknak születtem, és rohadékként fogok meghalni. Erre fiatalon jöttem rá, és nem változtathat rajta senki és semmi. A pusztítás egyirányú ösvényén járok, Isten irgalmazzon annak, aki az utamba kerül. Utálom az életemet. Igazából mindent gyűlölök.

Egészen addig, amíg nem találkozom a szomszéd kölyökkel. Indi-csodabogár-anával. Rögtön ellenszenves. Attól a perctől fogva, amikor először megpillantom, fellobbant bennem valamit. Olyan érzelmeket vált ki belőlem, amelyekről azt hittem, képtelen vagyok érezni. Ez egy kicsit sincs ínyemre. Amikor rám néz azzal a hatalmas, gyönyörű, kísértő zöld szemével, mintha lelátna a lelkem mélyébe. A sikító frászt hozza rám az a lány. Olyan, akár a napfény és a szivárvány az én komor, pusztító világomban. Rosszul vagyok a napfénytől és a szivárványtól.

A nevem Indiana Montgomery. A barátaim Indinek szólítanak. Hat éves koromban elvesztettem anyámat, de csodálatos az életem, és nagyszerűek a barátaim. Apám bőven kárpótol azért, hogy csak egy szülőm van. A kicsi lánya vagyok, a világa közepe. Csodálom őt.

Amikor Carter Reynolds a szomszédba költözik, rosszabbra fordul az életem. Vonzó, rohadtul dögös, de ezzel véget is ér a dicséret. Úgy tűnik, határozottan eltökélte, hogy tönkreteszi az életemet. Durván viselkedik, de amikor a szemébe nézek, nem látok gorombaságot. Sérülést és fájdalmat látok. Elveszettnek tűnik.

Gyűlölnöm kellene azért, ahogy bánik velem, de bármily meglepő, nem gyűlölöm. Legfeljebb sajnálatot érzek iránta. Segíteni akarok neki, hogy megtalálja a békét. A fényt, amelyről tudom, hogy ott rejtőzik valahol a sötét világában, de egyetlen sugarát sem akarja.

Újra és újra figyelmeztetett, hogy maradjak távol tőle, de nem tudok. Valamiért vonzódom hozzá. Mindig rohadékként utal magára. Talán igaz lehet, de számomra inkább egy teljesen félreismert rohadék. Akár tetszik neki, akár nem, én nem adom fel.

 

Ahogy olvastam a kritikákat erről a könyvről, eléggé meglepődtem. Vagy imádják, vagy utálják.Vagy fehér, vagy fekete. Nincs köztes szín.
Én határozottam imádtam! 🙂 Előre szeretném jelezni, hogy aki nincs kibékülve a csúnya beszéddel, és az erotikus jelenetekkel, akkor ez a könyv ne kerüljön fel az olvasási listájára!

A történet két főszereplője Carter és Indi. Cartert az anyukája egyedül nevelte, mert az apja már akkor lelépett, amikor megtudta, hogy gyereke lesz. 17 évvel később Carter anyukája hozzáment egy őstulokhoz, aki bár a nőt szerette, de Cartert ott kínozta ahol tudta. Carter kénytelen volt a mostohaapjához költözni, és így találkozott Indivel, aki történetesen a szomszédja.

Indi az pajával él együtt, az anyukáját 6 évesen vesztette el. Agydaganatot diagnosztizáltak nála, de a kezelések sikertelenek voltak.

Carter sorsa már akkor megpecsételődött, amikor 5 évesen a nagyapja fattyúnak nevezte. Maga köré emelt egy falat, és igyekezett annak megfelelően viselkedni, – Indivel is –  amit a nagyapja gondolt róla.  A nőket kihasználta, azonban úgy tűnt hogy Indi képes ezt a falat lebontani. Hiába piszkája, idegesíti a lányt, mégis egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Együtt töltenek egy éjszakát, de ekkor már Carter is kezdi érezni, hogy Indi már nem csak a szomszédja, attól sokkal több. Ezért másnap összepakolja a holmiját, és 5 hosszú évre elhagyja az anyját is, és Indit is.

A mostohaapja halála után, hogy támasza legyen az anyjának, Carter visszatér. Indi már lediplomázott, és egy éve együtt járt egy állatorvossal, aki történetesen a főnöke. Mondanom sem kell, Carter utálja az ürgét, és ő is Cartert. Azonban a doki, hogy bebiztosítsa a helyzetét, megkéri Indi kezét, aki nem-et mond, ezt pedig a doktorúr – szánalmasnak mondhatóan – úgy reagálta le, hogy kirúgta a lányt nemcsak az életéből, hanem a munkahelyről is.

Carter újra Indi segítségére siet, és próbálja kirángatni a depressziójából, de Indi betegsége az, ami mondhatni eldönti a kettejük kapcsolatát.

Éééés innentől már nem tudnám spoiler mentesen értékelni a történetet, ezért nem is folytatom 🙂 Bocsi 🙂

Tény, hogy úgy beszélnek a könyvben, mint egy részeg kicsis, az is tény, hogy nem enyhén erotikus, de én mindezek ellenére imádtam minden sorát! Pénteken hajnali 1-kor fejeztem be, de az utolsó egy órát végigbőgtem.  

Igaz, hogy nem értek egyet sem Carter, sem Indi minden döntésével, ennek ellenére megszerettem őket. Carter anyukája egy tünemény, Indi apukáját imádtam! Komolyan, az egyik legjobb fej szereplő az egész történetben 🙂

Ha rám hallgattok, adtok egy esélyt ennek a könyvnek! Igen, engem is zavart a sok káromkodás, én is pislogtam, hogy „nofene, Indi szexmániás lett”, de ha ettől megpróbáltok elvonatkoztatni (igen tudom, nehéz!) és csak a történetre figyelni, akkor egy nagyon jó könyvet fogsz a kezedben tartani.

(kép és fülszöveg forrása: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük