Kelly Oram – Csókelvonó kockáknak

Libby Garrett Owen-függő. A szuperokos lány szentül hiszi, hogy megütötte a főnyereményt a szívdöglesztő kosarassal, miközben a srác még csak mutatkozni sem hajlandó vele, nemhogy felvállalni közel egy éve tartó kapcsolatukat. Avery és a kockakommandó nem bírja tovább nézni, hogy imádni valóan őrült barátjuk lassan teljesen kifordul önmagából, ezért ráveszik, hogy csináljon végig egy tizenkét lépéses „Owen-elvonó”-t. A sikeres leszokáshoz Libbynek szüksége van egy pártatlan mentor segítségére is − itt lép a képbe Adam. A kőkemény, szexi srác elvileg tökéletes a feladatra, ha valaki elbír Libbyvel, az ő. Ja, hogy titokban évek óta szerelmes a lányba? Á, miért is bonyolítaná ez a dolgokat?!

 

Eddig csak egy LOL könyvet olvastam, de ha tudtam volna, hogy ezek ilyen jók, hát már rég kivégeztem volna mindet 🙂 Na nem baj, van még idő év végéig 🙂
Mondjuk ebbe a könyvbe jól beleválasztottam, mert mint kiderült, van egy első része is. Naná, hogy azt is el fogom olvasni, szóval lehet már most borulni fog az áprilisi olvasási listám 😀 De mit tehetnék, ha ilyen kincsekre bukkanok? 😀
Annyira nagyon jóóóó volt! Imádtam 🙂 Az első néhány oldaltól nem estem hasra, annyira nem fogott meg, de ahogy belelendült a történet, le sem tudtam tenni 🙂

A történet főszereplője Libby, egy – elmondása szerint – túlsúlyos lány, aki úgy érzi Őszexiségével (Owen) megfogta az Isten lábát. A srác egy őstulok, Libby csak a szexre kell neki, ebből kifolyólag nem hajlandó sem nyilvánosan mutatkozni vele, sem felvállalni a kapcsolatukat. Úgy utáltam azt a pasit!!
Miatta Libby cserben hagyja a barátait, akik nem csak a tudós klubból zárják ki, hanem a barátságukat is szüneteltetik. Libby legjobb barátnője Avery azonban nem hagyja annyiban, összerántja a bandát, és szembesítik Libbyt azzal, hogy az elmúlt egy évben mennyire cserbenhagyta a csapatot. Owen-mentesítő programot találnak ki, és ebben Adam segítségét kérik, aki Libby törzshelyén, a Fekete nevű presszóban dolgozik. Már a könyv elején kiderül, hogy Adam fülig bele van zúgva Libbybe, annak ellenére, hogy így minden idejüket együtt kell tölteniük elvállalja, hogy segít neki, hogy az Owen-függőségből kigyógyuljon.

Egy 12 lépéses programot kell elvégeznie Libbynek ahhoz, hogy hivatalosan is „gyógyultnak” minősüljön.

Libby egy vagány csaj, cserfes, cica mániás, a snowboard koronázatlan királynője. Mondjuk, az alma nem esett messze a fájától, az apja versenyszerűen snowboardozik. De néha úgy tarkón vágtam volna a csajt, hogy egy hétig egy irányba megy… Amikor már kezdtem megkedvelni, akkor csinált egy akkora ökörséget, hogy csak pislogtam.

Adam lett a kedvencem. Az anyja egy alkoholista, aki nem törődött sem vele, sem a húgával, ezért kénytelen volt a gimit abbahagyni, és elmenni dolgozni, hogy ne haljanak éhen. A húga gyámja lett, és mindent megtett azért, hogy legalább Kate élvezni tudja a tinikorát. A legnagyobb szenvedélye a deszkázás. És tetovált is! Oh.. 🙂 Nemcsak a húgáról gondoskodik, de minden erejével azon van, hogy segítsen Libbynek, még az után is, amikor őt is cserbenhagyja, és megalázza.

Libby szüleit imádtam 🙂 fiatalon lettek szülők, és talán ezért teljesen más a felfogásuk, mint akik idősebb korukban vállaltak gyereket. Nem olyan vaskalaposak, és imádtam ahogy Libbyvel szórakoztak 🙂

A könyv olvasása során volt hogy dühöngtem, votl hogy röhögtem, és volt, hogy potyogtak a könnyeim. Ilyen egy tökéletesen megírt könyv! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 

(a kép és a fülszöveg forrása: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük