2024! Készen állok!

Sziasztok!

Szilveszter napja van éppen, egészen pontosan 40 perccel járunk 2024 előtt, amikor ezt a bejegyzést írom. Ketten vagyunk itthon a kisfiammal. Ő alszik (bár életem rejtélye hogy tud aludni a durrogtatástól, mikor abba még az ablakok is beleremegnek…), én pedig igyekszem behozni a lemaradásaimat és egy kicsit előre dolgozni.

Nem tervezek hosszú bejegyzést, és kilóméteres statisztikákat sem. 

Nehéz volt ez az év, minden szempontból. Volt egy-két dolog, amit nem sikerült megvalósítani, de már dolgozom rajta. 🙂 Viszont hiába volt nehéz év, olyan gyorsnak éreztem. Nagy mérföldkövek voltak az életemben, és sokszor csak sodródtam az árral. De ami a leginkább tüskét hagyott bennem, hogy sokszor kapkodásnak éreztem a napokat. Nem hagytam elég időt az oldalaimra, az olvasmányaimra, saját magamra. De erre még később visszatérek.

Nagyon röviden, számokban szeretném megosztani veletek ezt a 2023-as évemet. Nem fogok kisregényt írni, mert minden megtalálható itt a blogon, a moly.hu felületén és az instagramon is.

Szóval 2023 számokban:

~ 132 db elolvasott könyv
~ 40701 oldal
~ 5 előolvasás
~ 65 könyv magyar szerző tollából
~ 28 kiadó
~ 14 kedvencnek jelölt könyv

Itt egyből vissza is térnék az előző mondatomhoz. Van egy olyan könyv, amivel még nem találkozhattatok egyik oldalamon sem. Ennek egyszerű oka van,  ugyanis eddig még nem jelent meg. Viszont volt lehetőségem elolvasni, véleményezni, és állíthatom, hogy megéri rá várni. 🙂 Nagyon jó lesz. 🙂

De akkor lássuk a 2024-es évet. 🙂

A jó hír, hogy költözik az oldal. Tudom, 2023-ban is ezt mondtam, de most tényleg (remélem 😀). 🙂 Az új weboldal már elkészült, már csak nekem kell beállítanom a designe-t, és átemelni az elmúlt közel 6 év összes posztját. Ez utóbbi lehet hogy csak részletekben lesz kész. 🙂 Az elmúlt két év bejegyzései elsőbbséget élveznek.

A másik dolog, amit említettem, az a bizonyos tüske. 2024-ben szeretnék változtatni sok dolgon, még akkor is, ha emiatt az elolvasott könyveim száma valamelyest mérséklődik. Ámbár a 100-as álomhatárt azért szeretném elérni. 🙂 Viszont szeretnék több időt tölteni egy könyv társaságában. Több képet készíteni, idézeteket gyűjteni (mondjuk ebbe már egészen belejöttem), és minél több social media felületen hírt adni róla, mert az eddigi visszajelzések alapján ennek kifejezetten örülnek az olvasó társaim. Nekem pedig könyvmolyként nincs nagyobb öröm, mint hogy azt látom, hogy az emberek az ajánlóm alapján olvassák el az adott könyvet.

Viszont ez azzal is járhat, hogy 2-3 nappal hosszabb lesz az egy könyvre fordított időm. De úgy gondolom, hogy megérdemli a kiadó, megérdemli a szerző, és megérdemli az olvasó is, hogy 110%-ot kapjanak. Különösen, ha recenziós könyvről van szó.

Végül pedig egy apróság, amivel kacérkodom már egy ideje, de mint kiderült, rettenetesen béna vagyok hozzá, azok a videó készítések. Nem, nem youtube-ra!! 🙂 Rövid, instagram videókat szeretnék, amihez célul tűztem ki, hogy az új év első napjaiban megtanulok videót vágni. Ha minden igaz, másodikán érkezik egy csomagom, lesz mivel gyakorolni. 🙂

2023-ban az olvasmányaim között taroltak a romantikusok, viszont meglepő módon, becsúszott néhány horror kötet, és novella is. De nem bántam meg, 2024-ben is tervezek olvasni ebben a zsánerben. Ami nagyon nagy kedvencem lett, azok a regényes életrajzok, és a családregények. Már alakul is a listám, hogy milyen könyveket szeretnék még beszerezni.  

Röviden ennyit szerettem volna. Nagyon köszönöm, hogy még itt vagytok velem, követitek az oldalaimat, és minden kedves szóért és megosztásért nagyon hálás vagyok. 🙂 Az ajánlók továbbra sem maradnak el, és ahogy megszokhattátok már, az őszinte véleményemet olvashatjátok az oldalon.

Mindenkinek nagyon boldog, szeretetben, egészségben és könyvekben gazdag 2024-es évet kívánok! Én úgy érzem, hogy felkészültem az új kihívásokra!

Nagy ölelés nektek!

Judit