Heidi Perks: Aki másnak vermet ás

covers_699375.jpgSzerző: Heidi Perks
Cím: Aki másnak vermet ás
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 512
 

Laura ​szülési szabadsága után visszatér munkájához egy jó nevű reklámügynökségnél, de rá kell jönnie, hogy a nőnek, aki helyettesítette, esze ágában sincs visszaadni egykori pozícióját. Annak ellenére, hogy Laura nagyon közeli kapcsolatban áll a cég befolyásos vezérigazgatójával, Harry Wooddal, úgy érzi, félreállítják, miközben igyekszik megfelelni a munka és az anyaság egyformán nehéz kihívásainak.
Mia csupán egy ideiglenes alkalmazott lett volna a Morris és Woodnál, de sikerült mindenki számára nélkülözhetetlenné tennie magát. Mindenki számára, kivéve Laurát. Ha a kollégái tudnák, miért szeretné olyan kétségbeesetten megőrizni az állását, talán nem is akarnák, hogy ott maradjon.
Janie mindent feladott, hogy támogassa a férjét, Harryt és az általa vezetett, sikeres ügynökséget, de neki is megvannak a maga sérelmei és egy sötét titka, amelyet védelmez… és bármire képes lenne, hogy az igazság rejtve maradjon.
A Sunday Times bestsellerszerző, Heidi Perks vérfagyasztó története számos megdöbbentő csavart és fordulatot ígér. Letehetetlen thriller három ambiciózus nőről, akiknek fenekestül felfordul az élete egy sikeres reklámcéget elpusztító, szörnyű tűzeset után, mert félő, hogy így napvilágra kerül hazugságaik kusza hálója.

 

Már akkor felfigyeltem erre a kötetre, amikor még csak előjegyezhető volt. A cím is és a borító is felkeltette az érdeklődésemet, már nagyon vártam a megjelenését. Köszönöm szépen az Álomgyár Kiadónak, hogy elolvashattam.

A történet röviden:

Laura a 6 hónapos szülési szabadságáról visszatér a munkahelyére, hogy ott folytassa a munkáját, ahol abbahagyta. Azonban meglepődve tapasztalja, hogy a helyettese, akit csak arra az időre vettek fel, amíg ő távol van, nemcsak hogy még a cégnél van, de az egyik legfontosabb ügyfelét is megszerezte. Laura úgy érzi, hogy hátba szúrták, de ebbe nem nyugszik bele. Érzi, hogy Mia, a helyettese körül valami titok lappang, és szinte rögeszméjévé válik, hogy megtudja mi az. Úgy érzi, hogy a főnöke, Harry is cserben hagyta, és titkol valamit. Pedig az igazi titkot, ami elindítja a lavinát, azt Harry felesége, Janie őrzi.

Gondolataim:

A történetet nagyon szerettem, a szereplőinket azonban kevésbé. Leginkább Laura volt számomra nagyon ellenszenves. Szülőként abszolút elleneztem a döntéseit. Soha, semmilyen munka nem lehet fontosabb, mint egy anyának a gyermeke. Legalábbis az én véleményem szerint. Egyszerűen idegesített Laura egész lénye. A megszállottsága, ami Mia felé áradt, a családjához való hozzáállása, ami szöges ellentétben állt a munkához való viszonyával. Egy karrierista nő, aki úgy gondolja, hogy neki bármit lehet a cégnél. 

Miát a bosszú hajtja. Ezzel csak annyi a problémám, hogy nem az ő bosszúja. Értem a döntésének az okát, azonban nem értek vele egyet. Ezt a harcot nem neki kellett volna megvívnia.
Mindent megtesz, hogy segítse az anyját és a nővérét, egy jól fizető munkát vállal, péntekenként munka után igyekszik önfeledten szórakozni a kollégáival, és elterelni a figyelmét arról, hogy mi várja otthon. Úgy érzem benne sokkal több volt, mint amit kaptunk az olvasás során.

Janie a gazdagok gondtalan életét éli. Legalábbis a külső szemlélő szerint. Napközben kávézgat, esténként jógázik. Az, hogy magában gyötrődik egy 5 évvel ezelőtti esemény miatt, ami ahhoz vezetett, hogy feladta a karrierjét, azt senki nem látja. Az ő karakterét igazából nem tudtam hova tenni. Vele kapcsolatban leginkább csalódottságot érzek. Egy neves ügyvédtől azt vártam volna, hogy kiáll saját magáért, nemcsak hallgat.

A könyvvel gyorsan lehet haladni, mert a sok ismeretlen tényező vonzza az olvasót. A történet egy tűzesettel indul, amivel kapcsolatban nyomoz a rendőrség. Az események leírását a kihallgatások váltják. Mindig csak egy kicsi információt kapunk, ami ahhoz elegendő, hogy még jobban felkeltse az érdeklődésünket. Egészen a történet végéig nem tudunk meg semmi pontosat. A jelenből visszaugrunk a múltba, és onnan haladunk egészen a tűzeset napjáig, és a kihallgatásokig. Ezek az apró információmorzsák viszont a könyv végére értelmet nyernek.

Izgalmas volt, szinte tapintani lehetett a belső feszültséget, amit kiváltott ez a kötet. A vége viszont folytatásért kiált. Bennem azért maradtak megválaszolatlan kérdések. Emiatt és Laura unszimpatikus viselkedése miatt vontam le fél csillagot. 

A thriller rajongóinak ajánlom ezt a kötetet szeretettel. Nincs benne kifejezett borzongás, inkább csak az információmorzsákból szépen lassan összeálló kép miatti feszültség, ami leginkább jellemzi ezt a kötetet.

Borító:

Nekem tetszik ez a borító. 🙂 Figyelem felkeltő, titokzatos. De őszinte leszek, magához a történethez nem tudom kötni.

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük