Chevy Stevens: A múlt nem felejt

covers_703781.jpgSzerző: Chevy Stevens
Cím: A múlt nem felejt
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2022
Műfaj: thriller
Oldalak száma: 400
 


Ne reméld, hogy vége. Mert soha nincs vége.

Nem könnyű a Campbell lányok élete. Jess, Courtney és Dani egy félreeső farmon él Nyugat-Kanadában, ahol keményen dolgoznak, és igyekeznek elkerülni apjuk haragját. Egyik este eldurvul egy összetűzés, és a testvérek kénytelenek menekülni. Ám amikor az autójuk lerobban egy kisvárosban, a rémálom tovább fokozódik.
Egyre kilátástalanabbá válik a helyzetük, és borzalmas körülmények közt találják magukat. Nincs más választásuk, mint nevet változtatni, és újrakezdeni az életüket. Tizennyolc évvel később még mindig kísérti őket annak a nyárnak az emléke. Ám amikor az egyik lány eltűnik, a testvéreket utoléri a múlt. És ezúttal nincs menekvés.
A múlt nem felejt Chevy Stevens eddigi legmegrázóbb thrillere: a kétségbeesés, a hűség és a gyalázat feledhetetlen ábrázolása. Megrendítő történet túlélésről… és bosszúról.

 

 „Sosem készülök fel a búcsúra. Csak meg kell tennünk.” 

Köszönöm szépen az Álomgyár Kiadónak, hogy elküldte nekem a könyvet. Friss megjelenésű a kötet, de már megjelenés előtt a borító felkeltette az érdeklődésemet. Nagyon régen olvastam thriller címkével ellátott kötetet, pedig nagyon szeretem ezt a műfajt. Így már nagyon vártam, hogy el tudjam kezdeni.

A történet röviden:

A Cambell lányok, Jess, Courtney, és Dani egy farmon élnek az apjukkal. Édesanyjuk már nem él, az apjuk amikor éppen otthon van, akkor sem bánik velük kesztyűs kézzel. A lányok dolgoznak, igyekeznek eltartani magukat, azonban egy este a részeg apjukkal elfajul egy veszekedés. A lányoknak maguk mögött kell hagyniuk mindent, és menekülni kényszerülnek. Egy kisvárosban lerobban az autójuk, és két fiatal srác siet a segítségükre. Munkát ajánlanak nekik, és mivel a lányoknak pénzre van szükségük, ezért elfogadják a felkínált lehetőséget. Arra azonban nem készültek fel, hogy a pokol hetedik bugyrába sétálnak bele.

Miután sikerül maguk mögött hagyni a kínzóikat, nevet változtatnak, és megpróbálják feldolgozni a történteket. Azonban 18 évvel később arra nem számítanak, hogy a történelem megismétli önmagát.

Gondolataim:

Rettenetesen megrázó ez a kötet. Belegondolni is rossz, hogy 3 tizenéves lánynak miken kellett keresztülmennie. Nem elég, hogy a saját apjuktól kellett minden nap rettegniük, és saját magukat is el kellett tartaniuk, még a válogatott kínzásokat is el kellett viselniük, ami segítő szándékként volt csomagolva.

A lányokat nagyon sajnáltam, viszont Briant és Gavint nagyon utáltam. Fel nem foghatom, hogy mi késztette őket arra, hogy kihasználják 3 védtelen lány kiszolgáltatottságát, és örömüket leljék a kínzásukban.

A könyv olvasása során végig a jóban reménykedtem, hisz így nem érhet véget a lányok története. Mindenkinek szüksége van a nyugodt életre, a biztos pontra az életükben, hogy ne kelljen álmatlanul, rettegésben tölteniük az éjszakákat éveken keresztül. Mire a könyv végére értem, eleredtek a könnyeim. A 400 oldalon keresztül tartó feszültség, a düh, az elkeseredettség könnyei voltak ezek.

A kötet felépítése nagyon tetszett. Több nagyobb fejezetre volt osztva, mindegyik más szereplő szemszögében íródott, ezáltal még közelebb kerültünk az eseményekhez, és szinte testközelből éltük át a lányokkal azt a sok borzalmat, amit el kellett viselniük. A szerző egy pillanatig sem hagyja unatkozni az olvasóját, szinte minden oldalon vágni lehet a kötetet körbelengő feszültséget, emiatt válik letehetetlenné a könyv. 

Aki szereti a feszültségekkel teli, olvasmányos thriller műfaját, annak ajánlom ezt a könyvet. Kár lenne kihagyni.

Borító:

Ahogy fentebb említettem, még megjelenés előtt keltette fel a figyelmemet a borító. Majd elolvastam a fülszöveget (igen, én 😀 ), és akkor már biztos voltam benne, hogy nekem ezt a könyvet el kell olvasnom. Sokat elárul a borító, mégis keveset mond a teljes történetről. 

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük