Colleen Hoover – Ugly Love – Csúf szerelem

covers_491507.jpgSzerző: Colleen Hoover
Cím: Ugly Love – Csúf szerelem
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018
Műfaj: Szórakoztató irodalom (rubin pöttyös, romantikus)
Oldalak száma: 326 

 

Ha meg akarod szegni a szabályokat, készülj fel rá, hogy összetörik a szíved.

Amikor Tate Collins találkozik Miles Archer pilótával, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra, sőt, még barátságnak is kevés. Az egyetlen, ami összeköti őket, a tagadhatatlan, kölcsönös fizikai vonzalom. Amikor a vágyaik felszínre törnek, rájönnek, hogy tökéletes párt alkotnak. A férfi nem akar szerelmet, a nőnek pedig nincs ideje rá, így nem marad más, csak a szex. A kapcsolatuk meglepően jól működik, amíg Tate betartja Miles két szabályát:
Ne kérdezz a múltról!
Ne várj semmit a jövőtől!
Eleinte úgy tűnik, tudják kezelni a helyzetet, de aztán gyorsan ráébrednek, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint hitték. A szív érzelmekkel telik meg. Az ígéretet megszegik. A szabályok összekuszálódnak. A szerelem csúf fordulatot vesz.

Az őszinte szerelem, a testi vágy és titokzatos múlt örök harcának története.
Vesd bele magad!

 

Kihívás 11. pont: Olvass el egy olyan könyvet a kedvenc íródtól, amit eddig még nem olvastál.

Megtettem. 🙂 Imádom Hoover könyveit, amit eddig a kezembe vettem, mindegyik közel került hozzám. Az írónőnek minden könyve egy csoda, természetesen ezzel sem volt ez másképp. El sem olvastam a fülszöveget, fogalmam sem volt miről fog szólni a történet. Engem már a szerző meggyőzött, hogy gyönyörű történet lesz, és az is lett.

Borító: 
Egy idő után értelmet nyert, és konkrétan megkönnyeztem, amikor tudatosult bennem, hogy mit is látok. Gyönyörű, szívhez szóló, és egyáltalán nincs túlcicomázva. A maga egyszerűségében csodálatos.

A történet röviden:
A történetünk 2 idősíkon játszódik, egyrészt a jelenben, ahol Tate, a karrierje és az iskola miatt a bátyjához költözik, de már az első nap akadályokba ütközik, ugyanis az ajtóban nem enyhén részegen találja a szomszédot, a titokzatos, mindig mogorva Miles-t. Hiába nem volt túl pozitív az első találkozásuk, mégis egy belső kéz húzza őket egymás felé. Miles múltja olyan titkokat rejt, amit nem szeretne megosztani vele, ezért 2 szabályt tesz le az asztalra. Kizárólag érzelmek nélküli testi kapcsolat lehet köztük, amikor is Tate nem kérdez Miles múltjáról, és nem reménykedik közös jövőben.

Ahogy látjuk, a kapcsolatuk közel sem indul zökkenőmentesen, és egy érzelmi hullámvasúton találjuk magunkat olvasás közben. Miles-sal visszarepülünk a múltba, egészen pontosan a 6 évvel korábbi időbe, hogy megtudjuk mi is történt vele, miért temet el magában minden érzelmet. Itt máris kettős érzések kerítik hatalmába az olvasót. Egyrészt a kíváncsiság, mert tudni szeretné, mi történt 6 évvel korábban, másrészt pedig a félelem, mert legbelül érzi, hogy nem akarja tudni, mi is történt, mert az nagyon fog fájni. 

Ezekkel az érzésekkel tartottam én is a kezemben a könyvet, amit a végén egy kis időre le is kellett tennem, mert nem csak kicsit megkönnyeztem, hanem konkrétan sírtam rajta. Ilyet is Hoover tud kiváltani belőlem. 🙂

Ha már a történetnél járunk, fontos megemlítenem, hogy a könyvben elég jelentős mennyiségben szerepel a testi kapcsolat, tehát ha valakinek problémája lenne a szexjelenetekkel, akkor az ne vegye kézbe ezt a kötetet. Bár itt megjegyzem, hogy akkor egy kincstől fogja megfosztani magát.

Szereplők:
A szereplők közül igazából csak Miles-hoz és a Kapitányhoz tudtam közel kerülni. Tate naivitása, és valahogy az egész lénye tőlem távol állt, a bátyja, Corbin meg olyan semmilyen karakter volt. A húgához senki nem érhet hozzá, és pont. Ez rendben is van, ha a húga 16 éves lenne, nem pedig a húszas éveiben járna. De ugye nem lehet mindenki tökéletes. 🙂

Még néhány gondolat a végére:
Amikor megvettem a könyvet, el sem olvastam a fülszöveget, csak a szerzőt néztem, és jött is a kosaramba, mert tudtam, hogy Colleen Hoover történeteiben nem fogok csalódni. Nem volt ez másképp most sem. Szurkoltam, örültem, sírtam, összetörtem. Mindezt elérte most is az írónő, és ezért van az, hogy bármi ami a neve alatt megjelenik, azt én szeretném minél hamarabb beszerezni. Mert tudom, hogy nem fogok csalódni. 

Ebben a kötetben nagy hangsúlyt fektetett az erotikára, ami meglepő lehet első olvasásra, de ebbe a kötetbe kellett az erotika. Ott volt a helye, ez tette teljessé a történetet.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a pikáns jeleneteket, és a romantikát, aki össze tudja rakni magát, miután a lelke és a szíve darabokra tört. Röviden, olvassátok el, nem fogjátok megbánni! Nem hiába van Hoovernek ekkora rajongótábora. 🙂

A könyv természetesen 5 csillagot kapott tőlem, és kedvencemmé is vált.

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük