Könyvhéten jártam

2019. június 13-17 között került megrendezésre a 90. Ünnepi Könyvhét. Rendhagyó módon, idén nem a Vörösmarty téren voltak megtalálhatóak a kiadók, hanem a Duna korzón.

Bár voltak fenntartásaim a helyszínnel kapcsolatban, viszont pozitívan csalódtam.

Szombaton voltunk kint a férjem anyukájával, annak rendje és módja szerint rá is vetettük magunkat a könyvekre. Idén csak az élmény miatt mentem ki, nem vásárlási szándékkal, ezért egy kicsit fájt a szívem, amikor sorra kerültek elém a jobbnál jobb kedvezményeket hírdető táblák, felíratok.

img_20190617_211754.jpg 

img_20190617_211703.jpg

 

img_20190617_211636.jpg

Sok helyen külön dobozokban, vagy állványokon voltak kihelyezve a korábbi kiadású, vagy sérült könyvek, mindössze 500 – 1000 ft-ért. Bár én nem vásároltam, mégis kinccsel a táskámban jöttem haza, ugyanis férjem anyukája meglepett egy könyvvel, aminek nagyon örültem, nagyon meghatódtam, és ott a tömeg közepén a szavam is elállt.

img_20190617_214705.jpg

Apropó tömeg… Nagyon sokan voltak, nagyon sokan vásároltak (egy fiatal pár ment előttem 2 szatyor könyvvel). Nagyon jó volt látni, hogy igen, olvasnak az emberek, szeretik a könyveket. Iskolás gyerekektől egészen az idősebb korosztályig mindenki válogatott, vásárolt, gyűjtögette a kincseket.

Bár nagyon sokan voltak, de annyira jó volt a standok elrendezése, hogy kényelmesen lehetett közlekedni, és a standok nagy része a Duna mentén, árnyékban volt. (Igaz én így is leégtem, de nekem ehhez elég csak leugrani a boltba 🙂 )

Ami abszolút pozitív volt, és többek között emiatt is megyek ki erre a rendezvényre minden évben, azok az eladók. Csütörtök óta voltak kint a legnagyobb  nyári hőségben, de szombaton délben még mindig kedvesen mosolyogva segítettek minden vásárlónak, amikor felvettél egy könyvet, elolvastad a fülszöveget, akkor abban a témában ajánlottak könyveket, mégsem akarták „rásózni” a vásárlóra. Komolyan, minden elismerésem a kint lévő eladóké, szerkesztőké, íróké, akik helyt álltak ebben a hőségben.

Ami nekem a legfurább volt, az a Könyvmolyképző standja. Olyan pici volt, hogy kétszer mentem el mellette, mire megtaláltam. Nekem ez nagyon meglepő volt, de aki kint volt, attól kérdezem, hogy lehet két standjuk volt, és csak az egyikre találtam rá?

Egyáltalán nem bántam meg, hogy kilátogattam erre az eseményre, a helyszín is sokkal jobban tetszett, mint a korábbi években, ugyanis itt jó levegő volt, helyenként árnyékban lehetett sétálni, kényelmesen meg lehetett állni a standoknál, és ahogy én láttam, a babakocsival érkezők is kényelmesen tudtak közlekedni. 

Egy valamit viszont nagyon hiányoltam. Az pedig 1-2 olyan stand, ahol vizet, vagy kv-t lehetett volna vásárolni. Bár mi készültünk megfelelő mennyiségű vízzel, de ha elfogyott volna, akkor én például tudom merre induljak ahol boltot találok, de aki például vidékről érkezik, nem ismeri Budapest ezen részét, és ha elfogyna az innivalója, akkor ő sajnos elég komoly problémába ütközött volna, mert nem volt lehetőség innivalót venni. Legalábbis én nem láttam, ha mégis volt, akkor elnézést, azzal én nem találkoztam.

Nagyon örülök, hogy idén is sikerült eljutnom a Könyvhétre, és mindenkinek szívből ajánlom. Idén sajnos kimaradtak a dedikálások, és az előadások, viszont a következő évben szeretnék hosszabb időt kint tölteni, és meghallgatni néhány előadást.

 img_20190617_211809.jpg

img_20190617_211724.jpg

 (Képek: saját)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük