Tényleg verseny lenne az olvasás?

5bb62cdb2100002501c89b29.jpeg

 

Mostanában a közösségi médiában, és a legnagyobb könyves portálon napi szinten egyre többet nézelődöm, gyűjtöm az ötleteket, hogy milyen könyveket lenne érdemes elolvasni, vagy vadászom az akciókat, és azt vettem észre, hogy az utóbbi időben egyre több olyan bejegyzés születik, ahol nem a könyvélményekről olvasunk, hanem szó szerint dicsekednek az emberek az elolvasott könyvek darabszámával.

A minap pont egy olyan bejegyzéssel találkoztam, ahol már csak egy ‘bibibííí’ hiányzott a bejegyzés végéről, hogy teljesen elboruljon az agyam.

Ne értsetek félre, örülök, hogy ennyien olvasnak, de amikor valaki már alapból úgy indít egy bejegyzést, hogy márpedig ezt úgysem tudja űberelni senki, ugyanis ő 9 könyvet elolvasott az adott hónapban, azért akkor pislogok egyet. Elgondolkodom, hogy ez most tényleg verseny lenne? Az már nem is lenne fontos, hogy milyen könyvet olvas az ember, hogy milyen élményekkel gazdagodik, csak az hogy hány darab könyvet olvasott el az adott hónapban?

Személy szerint van amikor több időm van olvasni, van amikor napokig egyáltalán semmi időm nincs. Vagy esetleg olyan fáradt vagyok, hogy este 9-kor már alszom.

Sokszor olvasom, és érzem az ilyen jellegű bejegyzéseknél a többi ember elkeseredését. Megszületik egy „bezzeg én 9 könyvet olvastam el 3 hét alatt” bejegyzés, és olvasom a szégyenkező hozzászólásokat, hogy az emberek többsége nem meri leírni, hogy 1-2 könyvet olvastak el ugyan ennyi idő alatt. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy tényleg ciki lenne, ha „csak” 1 könyvet olvas el az ember egy hónapban? Ide jutottunk?

Én azért olvasok, mert kikapcsol , és örömet okoznak a könyvek. Szeretek elgondolkodni a történeteken, borzongani a pszichothrillereken, sírni a romantikusokon. De soha nem fogok beállni egy ilyen versenybe. Minőségi időt töltök a könyvek társaságában, és ha csak egy könyvet olvasok el egy hónapban, akkor sem érzem úgy, hogy szégyenkeznem kellene.

Ti mit gondoltok erről?  

 

(kép forrása: google)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük