Becca Prior – Stockholm-szindróma

Mikor ​elrabolják, Brian Hayes pontosan abba az életbe csöppen, amit mindig is szeretett volna elkerülni. Bár apja az alvilág koronázatlan királya, Bry eddig azon volt, hogy ő más emberré váljon, és megfeleljen halott édesanyja egykori elvárásainak. 
Az élet azonban mindig tartogat meglepetéseket, és a leggondosabb számításba is hiba csúszhat. Briannek fel kell idéznie a gyermekkorában tanultakat, ha túl akarja élni a borzalmakat. Arra azonban nem lehet felkészülni, hogy épp akkor éri utol a szerelem, mikor a puszta léte is veszélybe kerül. Pláne arra nem, hogy a fogvatartója lesz a szíve választottja. 
Elrablója, Jake Harris egy jelentéktelen alak, aki az öccse életéért cserébe elvállal egy munkát, de arról fogalma sincs, mibe keveredik. Mikor szembesül a zord valósággal, és rájön, hogy nemcsak a testvére, hanem a saját biztonsága is veszélybe kerül, olyan döntést hoz, amivel mindkettejük életét kockára teszi. Csakhogy nincs választása…

Ez azonban nem csak egy egyszerű krimi. Sokkal inkább az emberi természet sokszínűségéről szól, és arról, hogy a múltbeli események mennyire meghatározzák mostani döntéseinket. 
Brian és Jake szerelme, sorsuk nem várt fordulatai, az őket körülvevő világ történései rengeteg izgalommal és érzelemmel töltik meg az oldalakat. 
Becca Prior már megszokott, szókimondó stílusában, rengeteg erotikával, humorral és akcióval fűszerezett története egy olyan világot mutat be, ahol a rosszfiúk is lehetnek szerethetők. 
Azoknak ajánljuk, akik nyitottak a meleg-erotikára, és szeretik az feszültséggel teli, gyorsan pergő jeleneteket.

 

Elég vegyes érzéseim vannak a könyv elolvasását követően. Nagy reményeim voltak amikor a kezembe vettem, és elkezdtem olvasni, de nem azt kaptam, amire számítottam. A címet sem igazán értem. Pontosabban értem, de ha csak a címet nézem, akkor csalódás volt számomra a könyv, ezért már az elején próbáltam “elfelejteni” a címet, mert ha nem ezt tettem volna, akkor kb a 80.oldalnál teszem félre a könyvet, pedig ez nagyon nagyon ritkán fordul elő velem. (Eddig összesen 2 könyvet tettem félre, mert szenvedés volt, azóta sem olvastam tovább.)

Ami viszont kifejezetten tetszett, ahogy az írónő a romantikus szálat beleszövi az alvilági életbe. A történet eleje még érdekes is volt. Az alvilág urának a fiát, Briant elrabolják, ahol óráról órára kerül közelebb az elrablójához. Ez annyira izgalmas lehetett volna, ha nem lett volna lezavarva 40 oldalon az egész. Szívesen olvastam volna még a fogságban töltött időszakról, és egy kicsit jobban ki lehetett volna dolgozni Jake és Brian egymásra találását, de ehelyett kaptunk egy “elraboltál, meghallottam a hangodat, és fülig beléd szerettem” történetet. Még a könyv elején lefőzött tea ki sem hűlt, de a Stockholm szindrómát már ki is veséztük, pedig még vagy 500 oldal hátra van.

Itt már fontos szerepet kap Brian két barátja Nathan és Javad is. Mikor Brian az elrablója segítségével kiszabadul (igen, jól olvastad), akkor el kell rejtenie Jake-t, mert az apja a fejét akarja annak, aki fogva tartotta a fiát. Az örző szerep Javad és Nathan feladata lesz. Bár a fiúk “ölik” egymást, újabb szerelmi szál kezd kibontakozni. Így utólag visszagondolva, ez volt a könyv leghumorosabb része. A párbeszédek, miközben Brian cicájára vigyáznak, nagyon szórakoztató 🙂 Itt már hangosan röhögtem.

Nagyjából ettől a ponttól éreztem azt, hogy ez a könyv engem annyira nem köt le. Az elrablások egy idő után kezdett kicsit kiábrándítóak lenni. Előbb elrabolják Jake öccsét, és a kiszabadítása miatt kellett elrabolni Briant, majd később Jaket is elhurcolják. De Brian sem tud teljesen fellélegezni, mert újfent elrabolják, bár csak a látszat kedvéért. Miután kiszabadul (itt azért elárulom, hogy nem volt nehéz dolga), értesül arról, hogy fogva tartják Nathant és Javadot is. Nagyon kiábrándító volt. Mintha semmilyen eredeti ötlete nem lett volna az írónőnek, ezért mindig bedobta volna az “elrabolunk valakit” kártyát, csak egy idő után már nem volt kit elrabolni.

Gyakorlatilag a könyv egész cselekménye egy 20 éves titok köré épül, ami személy szerint nekem tetszett, csak a kivitelezéssel voltak problémáim. De az alap történet megállja a helyét.

Ami kifejezetten zavart, azok az állandó becézgetések,és a nevek rövidítése. Amikor az alvilág urát, akinek évtizedek óta vér tapad a kezéhez, Morgan helyett Morgnak szólítják, akkor azért felszaladt a szemöldököm.

Az erotikus részek kidolgozottak voltak, az írónő nem sok mindent bízott a fantáziánkra. Ja, itt azért megjegyzem az olyanoknak, mint én, akik nem nagyon olvassák el a könyvek fülszövegét, hogy a főszereplők pasik. Szóval meleg pornóra számítsatok 🙂 Ebben a témában nálam az abszolút etalon J.R.Ward – Végre szeretők című könyve az etalon, nálam ezt a szintet kell elérni, hogy azt mondjam, hogy ez igen, ez tetszett, igényes volt a kidolgozása.

Ezt a bejegyzést már két napja írom (megjegyzem a könyvet is olvastam vagy 2 hétig…), mert nem szeretném megbántani sem az írónőt, sem a rajongókat, de nekem nagyon vontatott volt a könyv, pedig volt benne potenciál. Ahogy nézem ez szintén egy olyan könyv, amiért rajtam kívül mindenki rajong. De mielőtt a fejemre lenne kiabálva, hogy rossz szemmel nézem a melegekről szóló könyveket, szívből ajánlom az előző bejegyzést. 🙂 

Azért a végére még egy kis pozitívum: a borító nagyon ütős lett 🙂

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük